Van'da şehitler için iftar yemeği verildi

Van'da şehitler için iftar yemeği verildi

Van'da terör saldırısında şehit olan polis memuru Çam ve bekçi Arslan için iftar yemeği düzenlendi- Vali Taşyapan:- "Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz bir olduğu sürece bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimse koparamayacaktır"

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çam ve çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan için iftar yemeği verildi.

İlçede 10 Mayıs'ta terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Çam ve Arslan için İskele Mahallesi'ndeki Et Balık Kurumu Camisi'nde iftar düzenlendi.

Mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, şehitler vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, şehitlerin kahramanlıklarının herkesçe bilindiğini söyledi.

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Vali Taşyapan, "Allah milletimize ve devletimize dini güzellikler versin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Şehit Ferhat kardeşimizin eşi, kızı, oğlu, kardeşi, amcaları ve aile büyükleri ile aşireti, cenaze, taziye ve daha sonraki süreçlerde hep dik duruş gösterdi. İnşallah ramazan hürmetine Rabbim ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaz, bozmak isteyen hainlere de fırsat vermez" dedi.

Küresini Aşireti'nin her zaman devletin yanında olduğunu ve devletin de her zaman onların yanında olacağını belirten Taşyapan, şöyle devam etti:

"Devletimiz, gücü ve güvenlik kuvveti ile hep beraber millet olarak el ele vererek, hainleri bu memleketten defedeceğiz. Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin her tarafında hepimizin hakkı vardır. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz bir olduğu sürece bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimse koparamayacaktır. Hep beraber İstiklal Savaşı verdik, hep beraber bu ülkeyi müreffeh, yaşanılabilir ve herkesin göğsünü gere gere yaşanılabileceği bir ülke haline getireceğiz. Allah memleketimizi bu sıkıntılardan korusun. Bütün vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşayacağı ve kardeşlik içerisinde bir ülke haline getirsin."

İftar sonrası duaların okunduğu programa, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Salih Süer, kurum amirleri, şehitlerin silah arkadaşları ve şehit yakınları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler