Van'da kar ve fırtına enerji kesintisine neden oldu

Van'da kar ve fırtına enerji kesintisine neden oldu

148 köyden 130'una, yapılan çalışmanın ardından yeniden enerji verildi

VAN (AA) - Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji kesintisi yaşanan 148 köyden 130'una, yapılan çalışmanın ardından yeniden enerji verildiği bildirildi.

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, bölgeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşullarının elektrik nakil hatlarına zarar verdiği belirtildi.

Bu nedenle dağıtım şirketinin sorumluluk alanındaki bazı noktalarda enerji kesintilerinin yaşandığı vurgulanan açıklamada, "Özellikle şiddetli fırtına nedeniyle hatlarımızın üzerine devrilen ağaçlar ve çatılar, birçok noktada iletken kopması, direk devrilmesi gibi arızalara neden olmuştur. Onarım önceliğini can güvenliğinin sağlanması için yere düşen iletkenlerin onarılmasına veren şirketimiz, tüm imkan ve kapasitesi dahilinde seferber olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ağır hava şartları nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde bulunan şebekelerin direklerinin devrildiği, iletken kopması ve travers kırılması gibi büyük hasarlar meydana geldiği bildirildi.

- 130 köye enerji verildi

Söz konusu arızalar nedeniyle il genelindeki 148 köyün enerjisiz kaldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı köylerde oluşan arızaları gidermek için ekiplerimiz gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin koordine edilmiştir. Ekiplerimizin olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda 130 köyümüze enerji verilebilmiştir. Enerjisiz kalan 18 köyümüze hedeflenen sürede enerji verilememesinin en önemli nedeni ise ulaşım sorunudur. Elektriksiz olan 18 köyümüzü de mümkün olan en kısa sürede enerji vermek için ekiplerimiz tüm imkan ve kapasitesiyle çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

Hakkari'deki enerji nakil hattının olumsuz hava şartları nedeniyle zarar görmesi sonucu Hakkari, merkeze bağlı köyler, Çukurca ve bağlı köylerin enerji akışının kesildiği belirtilen açıklamada, bölgenin zorlu koşullarına rağmen ekiplerin arızayı gidererek enerji sorununu çözdüğü bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :