Valilikten Torbalı'daki gerginlik için açıklama

Valilikten Torbalı'daki gerginlik için açıklama

İzmir Valiliği:"Basında yer aldığı gibi '500 Suriye vatandaşının bölgeyi kaçarak terk ettiği, 30 kişinin yaralandığı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır"

İZMİR (AA) - İzmir Valiliği, Torbalı ilçesinde mevsimlik işçilerle bir grup mahalleli arasında yaşanan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bazı medya organlarında çıkan "500 Suriye vatandaşının bölgeyi kaçarak terk ettiği, 30 kişinin yaralandığı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, Torbalı ilçesi Pamukyazı Mahallesi'nde 5 Nisan'da saat 17.00 sularında mahalle muhtarının "kavga" ihbarı üzerine bölgeye 3 jandarma asayiş devriyesi intikal ettirildiği, ekiplerin olay yerine gittiklerinde toplanan 20-25 kişilik bir grup olmasına rağmen kavga olmadığının görüldüğü ifade edildi.

Ekiplerin bölgede araştırma başlattığının kaydedildiği açıklamada, "Bir grup Suriyeli ve Pamukyazı halkından küçük yaştaki çocukları kavga ederken ayırmaya çalışan 4 kişilik A.D, M.M, R.A ve F.A'nın olduğu bölge halkından oluşan bir grup olay sırasında hafif şekilde yaralanmış olup, ilk tedavileri Torbalı Devlet Hastanesinde yapılmasına müteakip 3'ü aynı gün taburcu edilmiştir. Bu kişiler ifadelerinde şikayetçi olmadıklarını beyan etmişlerdir. Metal cisimle sırtından yaralanan M.M. isimli vatandaş ise İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Görgü tanıklarının beyanları ve yüzleştirme sonucu Suriyeli A.A, M.A, M.H. ve A.H'nin gözaltına alındığının bildirildiği açıklamada, bu şüphelilerin de ifadelerinin alınmasının ardından savcı talimatıyla serbest kaldığı kaydedildi.

- "Herhangi bir kavga yaşanmadı"

Olayın devam etmemesi ve bölgede yaşayan Suriyelilerin tespiti amacıyla çalışma başlatıldığının vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan araştırmada, bahçesinde ve özel mülklerinde kontrolsüz olarak gerek kapalı alanda, gerekse çadır kurmak suretiyle Suriyeli vatandaşları barındıran vatandaşlar tespit edilerek ilk anda gerekli sözlü tebligat yapılmıştır. Tebligat üzerine bölgede bulunan yaklaşık 100-150 Suriyeli vatandaş bölgeyi kendi istekleriyle terk etmeye başlamış olup, 06.04.2017 tarihi itibarıyla olay mahallindeki Suriyeli vatandaşlar tamamen bölgeden ayrılmıştır. Bunun üzerine Suriyeli vatandaşlardan geriye kalan boş çadır ve malzemeleri bir grup bölge halkı dağıtmaya başlamıştır. Bu olay esnasında çadırlarda kesinlikle Suriye vatandaşı bulunmadığı gibi, herhangi bir kavga da yaşanmamıştır. Basında yer aldığı gibi '500 Suriye vatandaşının bölgeyi kaçarak terk ettiği' ve '30 kişinin yaralandığı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Açıklamada ayrıca, bölgede benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için olayın yaşandığı andan itibaren 3 gün boyunca asayiş devriyeleri ile emniyet tedbiri alındığı da kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :