Vali Yurtnaç, Kayaalp’i tebrik etti

Vali Yurtnaç, Kayaalp’i tebrik etti

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan Yozgatlı milli güreşçi Rıza...

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan Yozgatlı milli güreşçi Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti.

Kayaalp’in dünya çapında bir sporcu olduğunu belirten Vali Yurtnaç, olimpiyatlara katılıp ikinci olmanın bile büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Milli güreşçinin Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçildiğini anımsatan Yurtnaç, "Yozgat'ın içinden yetişmiş, kendini yaptığı sporda çok iyi yetiştirmiş ve bu güne kadar dünya, Avrupa ve olimpiyatlarda sayısız madalya kazanan Rıza Kayaalp kardeşimizi bizlere olimpiyatlarda yaşatmış olduğu gurur için teşekkür ediyorum." dedi.

Akşamki maçı Cumhuriyet Meydanında izlediklerini belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Grekoromen stil 130 kiloda bronz madalya alan sporcular bu madalyayı aldıkları için sevinç çığlıkları atarken, Rıza Kayaalp altın madalya alamadığı için oldukça üzüldü. Kendisi ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde de söyledim, üzülmesine ve moralini bozmasına hiç gerek yok. Ben inanıyorum ki Rıza daha birçok başarılara imza atacaktır. Katılacağı müsabakalarda ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecektir. 2020 yılında yapılacak olan bir sonraki olimpiyatlarda da altın madalyayı ülkemize kazandıracağına eminim."

Vali Yurtnaç, Rıza Kayaalp’in annesi Sevgi ve babası Kelami Kayaalp’e, böylesine ahlaklı, dürüst ve başarılı bir evlat yetiştirdikleri için de ayrıca teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :