Vali Gül, Divriği ilçesini gezdi

Vali Gül, Divriği ilçesini gezdi

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ilçesini ziyaret etti.Valilikten yapılan açıklamaya göre, Divriği ilçesini ziyaret eden Gül, programı kapsamında...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ilçesini ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Divriği ilçesini ziyaret eden Gül, programı kapsamında ilk olarak su arıtma tesisinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

Gül, daha sonra yapımı devam eden meslek lisesi atölye binasında inceleme yaptı.

İlçede restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Hüma Hatun Sokağı'nı da gezen Gül, ilerleyen aylarda sokağın hizmete açılacağını belirtti.

Endüstri meslek lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Gül, Divriği Ticaret Meslek Lisesinde de muhtarlarla bir araya geldi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Divriği'nin önemli bir ilçe olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sivas'ın en önemli eserleri gerek Ulu Cami gerekse konakları Divriği'de. Onları muhafaza etmemiz lazım. Sizler, atalarınız yıllarca bunları muhafaza etmişsiniz, inşallah bundan sonra da sizlerin torunları bunları muhafaza edecek. Divriği'nin en önemli sorunun ulaşım. Ulaşım içinde üç ayrı güzergahta çalışma devam ediyor. Her biri Divriği'ne ayrı bir değer katacak. Divriği daha ulaşılabilir yer olacak."

İlçedeki bütün köy yollarının asfalt onarımlarını yapacaklarını açıklayan Gül, şu bilgileri aktardı:

"İçme suyuyla ilgili maalesef yer altı suları yetmiyor. DSİ'nin önemli çalışmaları var. Divriği ilçe merkezinin ve 9 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayan Mursal Barajı bitti. Arıtma tesisini gezdik. Bunun dışında yapımı devam eden 2 göletimiz var. Planlanan da 5 gölet var. Öte yandan okuma ve yazma bilmeyenlerin kursa alınmaları gerek. Bizim okuma-yazma oranını yüzde yüze getirip gündemimizden kaldırmamız lazım."

Gül, Divriği programı kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Nuri Demirağ Meslek Yüksek Okulu ile Mustafa Necati İlkokulunda düzenlenen okuma yazma kursunu ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :