Uzmandan uyarı: Sahurdan hemen sonra uyumayın

Uzmandan uyarı: Sahurdan hemen sonra uyumayın

İç Hastalıkları Uzmanından Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Tarzı Önerileri!

İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sami İslamoğlu, Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli noktalara dikkat çekti. İslamoğlu'na göre, Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıkları, uyku düzeni ve fiziksel aktivite gibi unsurlar oldukça önemli. Özellikle sahur ve iftar öğünlerinde dengeli beslenme, yeterli sıvı alımı ve uygun fiziksel aktivite ile sağlıklı bir Ramazan geçirilebilir.

Sağlıklı beslenmenin anahtarı, öğünlerde karbonhidrat, yağ ve protein dengesini sağlamaktan geçiyor. İftar ve sahurda aşırıya kaçmadan, her besin grubundan dengeli bir şekilde tüketmek önemli. Ayrıca, iftarda yemeği hızlıca tüketmek yerine zamanla yayarak ve sıvı tüketimine özen göstererek sindirimi kolaylaştırabilirsiniz. Sahur sonrası ise hemen yatmak yerine belirli bir süre ayakta kalıp sindirimi destekleyici fiziksel aktiviteler yapmak, reflü gibi sorunların önüne geçebilir.

Uyku düzeni de Ramazan ayında sağlığın korunması açısından büyük önem taşıyor. Uykusuzluk, genel yorgunluk hissi ve ruh halindeki dalgalanmalar gibi sorunlarla karşılaşmamak için yeterli ve kaliteli uyku almaya özen göstermek gerekiyor.

Doç. Dr. İslamoğlu, ayrıca iftar sonrası hafif egzersizler yapmanın faydalı olduğunu da vurguluyor. Ancak aşırı efor gerektiren sporlardan kaçınılmalı, daha çok yürüyüş gibi hafif aktivitelere yönelinmeli.

Son olarak, Ramazan ayında aşırı karbonhidrat ve yağ tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirten İslamoğlu, kişisel beslenme düzeninin oluşturulması gerektiğini ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının sürdürülmesinin önemli olduğunu vurguluyor.

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için bu ipuçlarını dikkate alarak, beslenme ve yaşam tarzınızı dengelemeyi unutmayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.