UYAP'a WSIS'den "e-Devlet" ödülü

UYAP'a WSIS'den "e-Devlet" ödülü

UYAP, Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde e-devlet kategorisinde en iyi proje seçildi

CENEVRE (AA) - Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde (WSIS) e-devlet kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreni ve forumda, e-devlet kategorisinde yarışan ve ön juri değerlendirmesinden geçen 61 proje içerisinden UYAP, en çok oyu alan 5 proje içerisine girdi ve juri üyeleri tarafından en iyi proje seçildi.

UYAP'a verilen ödülü, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol alırken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet Gül ve Bilgi İşlem Müdürü İlknur Bayrak da törene katıldı.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından kurulan ve bakan, bakan yardımcılarının ve uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcileri ile 175 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcıdan oluşan WSIS kapsayıcı ve kalkınma odaklı, herkesin bilgi oluşturabildiği ve paylaşabildiği bir organizasyon.

2005 yılında gelişmekte olan ülkelerdeki bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini ve bu ülkelerin bilişim altyapılarını iyileştirmeye teşvik amacıyla kuruldu.

UYAP geçen ay İzmir Çeşme’de 7. düzenlenen IDC CIO Turkey Summit 2016 Zirvesi'nde 63 projenin yarıştığı, jüri incelemesinin ardından 29 projenin finale kaldığı yarışmada Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının e-Dava, Segbis, Kolluk Portal Projeleri olmak üzere 3 farklı kategoride 5 farklı ödüle layık görülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :