Üsküp'te ev tekstili iş forumu

Üsküp'te ev tekstili iş forumu

ÜSKÜP (AA) - Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) iş birliğiyle Makedonya’nın başkenti...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) iş birliğiyle Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, ev tekstili alanında iş forumu düzenlendi.

Foruma Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin Kutlu, MATTO Başkan Yardımcısı Ayhan Uzun, Denizli İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu, MATTO ve DENİB üyeleri, Türkiye ile Makedonya’da ev tekstili alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Kutlu, yaptığı açıklamada, forum kapsamında Türkiye ve Makedonya’da faaliyet gösteren ev tekstili firmalarının B2B görüşmeler yaptığını belirterek, "Denizli, 1 milyar doları aşkın ev tekstili ihracatı olan, dünyada ev tekstili üretiminde önde gelen şehirlerimizden birisi." dedi.

Kutlu, bugünkü görüşmelerin başarılı olacağına ve ikili ticaretin artırılmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Bugün temel amacımız ticari iş birliğini geliştirmek. Ama ticari iş birlikleri başlangıç olur, sonrasında yatırım ve ortak yatırım çalışmaları onu takip edecektir. O anlamda bu ziyareti, önümüzdeki yıllarda Makedonya’da yapılacak tekstil alanındaki yatırımlar için bir ön çalışma olarak da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yıl 450 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirten Kutlu, bu rakamın gelecek yıl 500 milyon doların üzerine çıkacağına inandığını kaydetti.


- "Tüm dünyaya kaliteyi ve ürün sonrası kaliteli servisi sunabiliyoruz"


DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu da Denizli'nin ticaret kültürüne sahip ve ihracatının yoğun bir kent olduğunu, kentte önde gelen sektörlerin başında ev tekstilinin bulunduğunu ifade ederek, "Havlu, bornoz ve çarşaf gibi ürünlerimizle de tüm dünyaya kaliteyi ve ürün sonrası kaliteli servisi sunabiliyoruz." dedi.

Üsküp ve Türkiye arasındaki ticaretin giderek geliştiğini dile getiren Dayıoğlu, "Makedonya'nın ev tekstili ithalatında Denizli ile kurulan iş birliğinin yeterli düzeyde olmadığını fark ettik. O nedenle bu forumu düzenlemeyi istedik. Gelişmekte olan Makedonya-Türkiye ticaretine Denizli olarak olumlu bir katkı sunmayı hedefledik." diye konuştu.

MATTO Başkan Yardımcısı Ayhan Uzun ise Türkiye’den 70 milyon dolarlık tekstil ihracatı bulunduğunu ve bunun yaklaşık 2,5 milyon dolarının hazır tekstil olduğunu belirterek, "1 milyar avronun üzerinde bir Denizli ihracatı var. Dolayısıyla Denizli ihracatı aslında burada hak ettiği payı da almıyor. Dolayısıyla bugünkü görüşmelerden ben gayet umutluyum ve mutluyum.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :