Ünlü şefler Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerini hazırladı

Ünlü şefler Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerini hazırladı

Mutfak kültürüyle ön plana çıkan kentte "Tarih Yeniden Canlanıyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Gelenek ve Gelecek, Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi" etkinliğinde dünyaca ünlü şefler hünerlerini sergiledi

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, "Tarih Yeniden Canlanıyor" projesi kapsamında düzenlenen "Gelenek ve Gelecek, Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi" etkinliğinde dünyaca ünlü şefler, kente özgü yemekleri kendi tarzlarıyla hazırladı.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının bir restoranda ortaklaşa düzenlediği programda, ünlü şefler Fransız Arnaud De Clercg, İranlı Hazer Amani ve Hatice İnan, hünerlerini sergileyerek birbirinden lezzetli yemekler yaptı.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte hazırlanan İtalya, İran, Fransa ve Şanlıurfa'ya özgü yemekler katılımcılara ikram edildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının kentin mutfağını dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, bu etkinliğin Şanlıurfa mutfağının yerelden evrensele açılması anlamında önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Kentin yemekleri hakkında katılımcılara bilgi veren Özçınar, bu zenginliği tüm dünyanın tatması gerektiğini kaydetti.

Programa, bazı üniversitelerden aşçılık bölümü öğrencileriyle televizyonlara yemek programları hazırlayan yapımcılar katıldı.





















AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :