"Üniversitedeki cemaatleşmenin kökünü kazıyacağım"

"Üniversitedeki cemaatleşmenin kökünü kazıyacağım"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı:- "Yakutiye Araştırma Hastanemizde açığa alınanlardan dolayı bazı servislerimizde doktor kalmadı. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla hastane kapansa bile FETÖ ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Üniversitedeki cemaatleşmenin kökünü kazıyacağım." dedi.

Prof. Dr. Çomaklı, üniversite yerleşkesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kısa süre önce rektör seçildiğini belirten Çomaklı, üniversite için çok çeşitli proje ve planlarının bulunduğunu anlattı.

Bu projeleri hayata geçirmek için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağını ifade eden Çomaklı, "15 Temmuz sonrası, ülke gündemine paralel olarak üniversitemiz gündemi de değişti. Dolayısıyla FETÖ ile mücadele konusu ilk gündemimiz. FETÖ ile mücadele, Atatürk Üniversitesinde tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

FETÖ ile kimin ilintisi varsa en yakını olması halinde bile hiç gözünün yaşına bakmadan kurumla ilişkisini keseceklerini belirten Çomaklı, şöyle devam etti:

"Bu mücadeleyi yaparken kılı kırk yararak çeşitli komisyonlardan geçirip o şekilde karar alıyoruz. Hiçbir günahsız arkadaşımızın bundan dolayı zarar görmesini istemiyoruz. Bunu başaracaksak yönetimde olan, olmayan bütün öğretim üyesi arkadaşlarımızın omuz vermesi lazım. En kısa zamanda da bu terör örgütünü üniversitemizin kalan kısımlarından da temizleyerek normal gündemimize dönmemiz lazım. Biz bu konuda zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

- "Hastane kapansa bile FETÖ ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

Çomaklı, FETÖ soruşturması çerçevesinde üniversiteye bağlı Yakutiye Araştırma Hastanesinde de bazı personelin açığa alındığını aktararak şunları kaydetti:

"Yakutiye Araştırma Hastanemizde açığa alınanlardan dolayı bazı servislerimizde doktor kalmadı. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla hastane kapansa bile FETÖ ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bugün itibariyle yaklaşık 160 civarında ihraç var. Açığa alınan veya ihraç edilen bu 160 kişi içerisinde geriye dönenler de olacak. Üniversitedeki cemaatleşmenin kökünü kazıyacağım. Seçimlerden önce de adaylar içinden sadece ben bu cemaatleşmenin kökünü kazıyacağımı ifade etmiştim. Hatta bunu dediğim için de eleştirildim. Bu fikrim ve düşüncem 15 Temmuz'dan önce de böyleydi. Yani üniversitelerde cemaatçiliğin ve gruplaşmanın olmaması gerektiğini, birinci önceliğin liyakat olması gerektiğine inanan biriyim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :