Üniversite öğrencisine cinsel saldırı ve şantaj davası

Üniversite öğrencisine cinsel saldırı ve şantaj davası

Aydın'da, üniversite öğrencisine "cinsel saldırı ve şantaj" iddiasıyla tutuklu iki sanığın yargılanmasına devam edildi

AYDIN (AA) - Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) bir öğrenciye "cinsel saldırı ve şantaj" iddiasıyla ilgili tutuklu iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında, sanıklar Ömer U, İhsan Ç. ve avukatları hazır bulundu.

İhsan Ç.'nin avukatı Kamil Solak, cinsel saldırının gerçekleştiği iddia edilen evin Efeler Polis Merkezi Amirliği’ne bağırma mesafesinde olduğunu, evin konumu, kapısının durumu ve fiziksel koşullar dikkate alındığında bir kişiye bu evde zorla alıkonularak tecavüz edilmesinin mümkün olmadığını savundu. Solak, bu doğrultuda mahkemenin olay yerine keşif yapmasının büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Solak, B.Z'nin olaydan sonraki tarihlerde sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, "İnsanın yaradılışı gereği bu olaydan etkilenmesi beklenirdi. İddia edilen olaydan kısa bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte gittiği içkili ortamlardaki görüntülerinde oldukça sağlıklı gözükmektedir" ifadelerini kullandı.

Ömer U.'nun avukatı Alper Derelioğlu da müvekkili ile mağdur B.Z. arasındaki telefon konuşmalarını istenmesini talep etti.

Mağdur avukatı Mehmet Uysal ise sanık avukatlarının taleplerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, taleplerin reddini istedi.

Mahkeme olay yerinde keşif yapılması talebini reddederken, Ömer U. ile B.Z. arasındaki telefon konuşmalarının Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan (BTK) istenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

25 Mayıs'ta Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan kız öğrenci B.Z. polise müracaat ederek, aynı okulda öğrenim gören Ö.U. ile İ.Ç'nin kendisiyle ilişkiyi girdiğini ve olayı kameraya kaydettiğini, ardından da görüntüleri sosyal medyada yayınlayacaklarını söyleyerek ilişkiyi zorla devam ettirmek istediklerini belirterek, şikayetçi olmuştu. B.Z'nin şikayeti üzerine kaldıkları evde polis tarafından yakalanan Ö.U. ile İ.Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından "cinsel saldırı ve şantaj" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler