UMED'den kıyıma sert tepki... "İBB'nin yaptığı kitlesel zulümdür"

UMED'den kıyıma sert tepki... "İBB'nin yaptığı kitlesel zulümdür"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) İBB Medya A.Ş.'de yaşanan gazeteci kıyımına sert tepki gösterdi. UMED'den yapılan açıklamada, "birçok meslektaşımıza yapılan sadece basit bir işten çıkartma değil, kitlesel zulmetmektir." denildi.

Bodrum'da tatilini bırakıp İstanbulluların dertlerine eğilmeye birkaç saatten fazla zaman ayırmayan İBB Başkanı Bodrum'a dönmeden önce Medya A.Ş.'de görevli 50 gazetecinin çıkışını vermişti.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Medya A.Ş.'de yaşanan gazeteci kıyımına sert tepki gösterdi.

İşte yaşanan kıyım için "İBB’nin yaptığı Kitlesel Zulümdür" diyen UMED'in yazılı açıklaması:

"Bugün İBB Medya A.Ş. çalışanı çoğu gazeteci 50 kişinin tek tek aranarak 'iş akdiniz feshedildi' denilerek, işlerine son verilmesini şiddetle kınıyoruz.

Bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak demokratik tüm haklarımızı kullanacağız, sonuna kadar arkadaşlarımızın yanında duracağız. Bodrum’dan talimat vererek İstanbul’daki emekçilerin haklarını çalanlar hakkında hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bilinmesini isteriz ki, derneğimizin yöneticisi ve üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok meslektaşımıza yapılan sadece basit bir işten çıkartma değil, kitlesel zulmetmektir. Hukukun üstünlüğü ilkesiyle örtüşmeyen bir biçimde, gerçekleştirilen kitlesel zulme karşı bütün sivil toplum örgütlerini birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Yönetim Kurulu"

Etiketler :