Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi

Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası'nın sinema değerleri ödüllendirildi. Etkinlik, 77 ülkeden binlerce başvurunun ardından gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda düzenlenen Uluslararası Turan Film Festivali'nde, Türk Dünyası'nın sinema alanındaki değerleri bir araya geldi. "Kızılelma" temasıyla düzenlenen festival, Türkiye'nin yanı sıra 77 ülkeden bin 57 başvurunun katılımıyla gerçekleşti.

158 Türk filmi ile birlikte Azerbaycan'dan 47, Kırgızistan'dan 31, Kazakistan'dan 21, Özbekistan'dan 15 ve Türkmenistan'dan 10 filmin yarıştığı festival, Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirildi.

Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi

Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, sanatçılar, yönetmenler, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Ödül töreni öncesinde, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın "Sessiz Tanıklar Türk Boylarına Yolculuk" sergisi ile TÜRKSOY'un "Türk Dünyası Resim Sergisi" ve "Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulayarak, festivalin geleneksel hale gelmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Türk dünyasının zenginliğini arşiv belgeleriyle ortaya koymanın önemine vurgu yaparken, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, sinemanın Türk kültürünü gelecek nesillere taşıma açısından önemine dikkat çekti.

Ödül töreninde birçok kategoride ödüller verilirken, festivalde yarışan filmlerden de kazananlar belirlendi. Ayrıca, festival kapsamında yöresel danslar ve şarkılar da katılımcıları coşturdu.

Uluslararası Turan Film Festivali, Türk Dünyası'nın sinema alanındaki başarılarını kutlayarak, gelecek yıllarda daha da genişleyerek geleneksel hale gelmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler