Uluslararası Göç Örgütünün hazırladığı "2020 Göç Raporu" Washington'da sunuldu

Uluslararası Göç Örgütünün hazırladığı "2020 Göç Raporu" Washington'da sunuldu

Rapora göre, Suriye "en çok mülteci veren", Türkiye de "en çok mülteciye ev sahipliği yapan" ülke oldu- Hindistan "en çok göçmen veren", ABD ise "en çok göçmene ev sahipliği yapan" ülke olarak belirlendi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen etkinlikle sunulan ve Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) hazırladığı "2020 Uluslararası Göç Raporu'nda", Türkiye'nin "en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke" olduğu bildirildi.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezince (CSIS) düzenlenen etkinliğe, IOM Göç Politikaları Araştırma Bölümü Başkanı Marie McAuliffe, Küresel Kalkınma Merkezi Göç, Yerinden Edilme ve İnsani Politika Direktörü Michael Clemens, Göç Politikası Enstitüsü Kurucusu Kathleen Newland ile CSIS Refah ve Kalkınma Programı Direktörü Daniel Runde konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, IOM'un "2020 Uluslararası Göç Raporu" dinleyicilere sunuldu.

Raporda, uluslararası mülteci nüfusunun 25,9 milyona ulaştığına işaret edilerek, dünya çapındaki mültecilerin yüzde 52'sinin 18 yaşın altında olduğuna dikkati çekildi.

Şiddet ve çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilen 41,3 milyon dolar bulunduğunun tespit edildiği raporda, bu rakamın bugüne kadarki en yüksek rakam olduğunun altı çizildi.

- ABD, "en çok göçmene ev sahipliği yapan ülke" oldu

Suriye'nin 6,7 milyon ile "en çok mülteci veren ülke" olduğunun belirtildiği raporda, 3,7 milyon mültecinin sığındığı Türkiye'nin "en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke" olduğu vurgulandı.

Raporda, 2019 itibarıyla uluslararası göçmen nüfusunun 272 milyon olduğu ve bunların yüzde 52'sini erkeklerin oluşturduğu kaydedildi.

Hindistan'ın 17,5 milyon kişiyle "en çok göçmen veren ülke" olduğuna işaret edilen raporda, 50,7 milyon ile ABD'nin "en çok göçmene ev sahipliği yapan ülke" olduğu bildirildi.

Öte yandan etkinlikte, ABD'nin güney sınırında Orta Amerika ve Güney Amerika ülkelerinden gelen göç dalgası ve insani durum da geniş şekilde konuşuldu.


Kaynak:Haber Kaynağı