"Uluslararası Geçmişten Geleceğe Yeni Medya Sempozyumu"

"Uluslararası Geçmişten Geleceğe Yeni Medya Sempozyumu"

İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak:- "İnteraktif iletişimin güçlendiği bu dönemde, artık iletişimin farklı formları ve tasarımları mümkündür. Gururla söylüyorum ki İstanbul Üniversitesi olarak yeni medyayı en etkin kullanan üniversiteler arasındayız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "İnteraktif iletişimin güçlendiği bu dönemde, artık iletişimin farklı formları ve tasarımları mümkündür. Gururla söylüyorum ki İstanbul Üniversitesi olarak yeni medyayı en etkin kullanan üniversiteler arasındayız." dedi.

İÜ ile TRT iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Geçmişten Geleceğe Yeni Medya Sempozyumu" başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ak, sempozyumun, ülkenin saygın kurumlarından TRT ile gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ak, Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul'u fethetmesiyle başlayan Yeni Çağ'ın önemli bir olayının, İstanbul Üniversitesinin geleceğe uzanan temellerinin atılması olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Bugün ise yeni medya çağındayız. Coğrafi anlamda uzaklığın anlamının değişmiş olduğu, iletişimin sağlanmasında büyük bir artışın sağlandığı ve iletişimin son derece hız kazandığı bir çağdayız. İnteraktif iletişimin güçlendiği bu dönemde artık iletişimin farklı formları ve tasarımları mümkündür. Gururla söylüyorum ki İstanbul Üniversitesi olarak yeni medyayı en etkin kullanan üniversiteler arasındayız. Öğrenci otomasyon sistemi AKSİS, elektronik Belge Yönetim Sistemi EBYS ve diğer bilgi yönetim sistemlerimizin yanı sıra kurumsal web sitemiz, internetten yayın yapan İÜ Web TV'lerimiz, sadece İstanbul Üniversitesi mensuplarının kullandığı sosyal medya uygulamamız Amfistanbul bunlardan sadece birkaçı. Bir diğer önemli nokta, İstanbul Üniversitesi olarak bu sistemlerden birçoğunun sadece kullanıcısı değiliz. Bu sistemler, kendi personellerimiz tarafından, kendi iç kaynaklarımızla ve kendi ihtiyaçlarımıza uygun olarak tasarlanmakta ve uygulamaya geçirilmektedir."

Sempozyumun içeriğiyle ilgili bilgi veren Ak, İstanbul Üniversitesinin Avrupa'da kurulan ilk 10 üniversiteden biri olma özelliğini gururla taşıdığını vurguladı.

Ak, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve yurt dışından gelen araştırmacıların, akademisyenlerin bu farklı formları, tasarımları yeni medya ve sosyal medya kapsamında sempozyumda inceleyeceğini kaydetti.

TRT Genel Sekreteri Bünyamin Korkmaz ve İÜ Rektör Danışmanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu'nun konuşmalarının ardından "Yeni Medya" ve "Sosyal Medya" başlıklı oturumlara geçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :