Uludağ'da hedef 215 bin gecelemenin üzerine çıkmak

Uludağ'da hedef 215 bin gecelemenin üzerine çıkmak

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yeni sezonda, 85 bin yerli ve yabancı turistin konakladığı 2016-2017 kış sezonunda yaklaşık 215 bin olarak gerçekleşen geceleme sayısının üzerine çıkılması hedefleniyor- GÜMTOB Başkanı Beceren:- "Ümidimiz var

BURSA (AA) - MUSTAFA BİKEÇ - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da yeni sezondan umutlu olan turizmciler, turist ve geceleme sayısında geçen kış dönemini geride bırakmayı hedefliyor.

Kar kalınlığının yaklaşık yarım metre olduğu Uludağ'da tesislerin bir bölümü yeni sezon faaliyetleri için hazırlıklarını tamamlayıp yerli ve yabancı konuklarına kapılarını açarken, diğer oteller de bu ay içinde hizmet vermeye başlayacak.

Uludağ'da 8 bine yakın yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelere 3 günlük yılbaşı ağırlıkta olmak üzere yapılan rezervasyonlar, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Bursa İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü rakamlarına göre, 2016-2017 kış sezonunda Uludağ'daki otellerde 85 bin civarında yerli ve yabancı turist konakladı.

Uludağ'da aynı dönemdeki geceleme sayısı yaklaşık 215 bin olarak gerçekleşirken, en fazla yoğunluk 85 bin gecelemeyle 2017 yılı ocak ayında oldu.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon açılmadan otellerin bir kısmının hizmete girdiğini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarının neredeyse tamamlandığını aktaran Beceren, "Önümüzdeki haftalarda kar yağışıyla pistlerde daha fazla kayak hizmeti verilecek." dedi.

Hedeflerinin geçen yılki turist ve geceleme sayısını geçmek olduğunu vurgulayan Beceren, "Ümidimiz var, inşallah daha fazla olacak diye bekliyoruz. Amacımız, geçen yılki turist sayısını geçmek. Her yıl daha iyi olmak istiyoruz." diye konuştu.

- Uludağ'ın turizme ve ekonomiye katkısı

Uludağ'ın ülke ekonomisine ciddi katkı sunduğunu belirten Beceren, şunları kaydetti:

"Bursa da yaklaşık 15 bin yatak kapasitesi varken sadece Uludağ, bu açıdan önemli bir potansiyele sahip. Ülke ekonomisine ne kadarlık bir katkı sunduğumuz belli. Bir turizm endüstrisindeki tesisin yan sanayi olarak etrafında 54 ayrı iş kolu var. Turizm endüstrisi olarak biz hepsine iş veriyoruz. Ayrıca ithalatımız yok. Bizim ithalat olarak kullandığımız malzemeler doğalgaz ve elektriktir. Bunun dışında yurt dışından bir giriş olmuyor. Biz direk Türkiye için üreten, değer üreten tesisleriz. Bunun dışında Uludağ'da kayak öğretmenleri, kayak kiralama ve diğer hizmet üreten yan işlemeler var. Bunlarla birlikte nereden bakarsanız Uludağ'da bin 500, 2 bin personel çalışıyor."

Beceren, gelen rezervasyonlara bakıldığında Uludağ'daki otellerin yeni yıla dolu gireceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :