Ülkelerini Üniversite-Şehir Buluşması'nda tanıttılar

Ülkelerini Üniversite-Şehir Buluşması'nda tanıttılar

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrenciler, Üniversite-Şehir Buluşması etkinliğinde ülkelerini tanıtma fırsatı...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrenciler, Üniversite-Şehir Buluşması etkinliğinde ülkelerini tanıtma fırsatı buldu.

Cacabey Meydanı'nda düzenlenen Üniversite-Şehir Buluşması, Orta Asya'dan Balkanlara, Afrika'ya kadar çok farklı coğrafyalardan Kırşehir'e gelerek Ahi Evran Üniversitesinde yüksek öğrenim gören yabancı öğrencilerin gösterilerine de sahne oldu.

Dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrenciler de açtıkları stantlarda yöresel kıyafetler eşliğinde kitap, broşür, fotoğraflarla sosyal, kültürel, ve ekonomik değerlerini tanıttı.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dünyası Topluğu Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Asya'dan, Afrika ve Balkanlara kadar çeşitli ülkelerden gelen 140 öğrencinin Kırşehir'e kısa sürede uyum sağladıklarını söyledi.

Eğitimlerini aksatmadıklarını ve sosyal faaliyetlere de katıldıklarını belirten Akıllı, şöyle konuştu:

"Ahi Evran Üniversitesi'nin yabancı öğrencilerini kültü elçileri olarak görüyoruz. Dünyanın bir çok yerinden Kafkasya'dan, Orta Asya'ya, Afrika'dan Güney Asya'ya kadar bir çok ülkeden 140 öğrenci üniversitemize geldi. Burada hem iyi bir eğitim alıyorlar, hem de Ahilik prensiplerini öğreniyorlar. Üniversitemizin farklı bölümlerinde eğitim alıyorlar. Yabancı öğrenci sayısını üniversitemizin hedefleri doğrultusunda artırmayı planlıyoruz. Burada ülkelerinin tanıtımını gerçekleştiriyorlar. Ülkelerinden getirdikleri, kitap, broşür, fotoğraflarla sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini yöresel kıyafetleriyle tanıtıyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler