Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta

Arslan:- "2019'dan önce şu başkanlık sistemine, şu Anayasa'ya bir neşter vurmamız lazım, bu neşteri vurabilmemiz için bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada o

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2019'dan önce şu başkanlık sistemine, şu Anayasa'ya bir neşter vurmamız lazım. Bu neşteri vurabilmemiz için, bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için, bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada olmaları lazım." dedi.

Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği Kars'ta, Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, AK Parti İl Başkanlığına geçerek burada da partililerle bayramlaştı.

Bakan Arslan, yaptığı konuşmada, "Allah'a şükür ediyoruz ki AK Parti gibi bir şemsiye altından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderimizin, kurucu başkanımızın cumhurbaşkanlığı şemsiyesi altında 65'inci Hükümet olarak ülkenin her yerine hizmet ediyoruz." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde açılan Osman Gazi Köprüsü'nün bir gurur projesi olduğunu vurgulayan Arslan, şunları söyledi:

"Osman Gazi Köprüsü'nü kullanmak, Osman Gazi Köprüsü'nden geçmek gerçekten gururlanmak için yeterli. 'Ben Osman Gazi Köprüsü'nden hiç geçmedim' diyebilirsiniz. Ama şunu da rahatlıkla diyebilirsiniz ki 'Evet, benim de emeğim var. Ben Kars'tan Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan'ı güçlü desteklemeseydim, ben Binali Yıldırım'ı güçlü desteklemeseydim, ben AK Parti Meclis Grubu'nu güçlü desteklemeseydim bu hizmetler yapılamazdı' deyip kendinize gurur payı çıkartabilirsiniz. Sizlerden Allah razı olsun ki Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimini 14 yıldır hatta 15'inci yıla döndük, olağanüstü bir gayretle ve destekle güçlü bir şekilde orada tutuyorsunuz. O da ekibiyle birlikte ülkenin her yerine hizmet ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin her yerine hizmet ettiğini hatırlatan Arslan, hizmetlerin sadece ülke içiyle sınırlı olmadığını vurguladı. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin her yerine hizmet ederek sadece köprü mü yapıyor, sadece Bakü-Tiflis-Ceyhan mı yapıyor, sadece havalimanı mı yapıyor? Elbette değil. Dünyanın mazlumlarına ve mağdurlarına çare oluyor. Ana kucağı oluyor, baba ocağı oluyor. Daha çok değil, 2 gün önce 12 bin ton malzemeyi Gazze'ye oradaki mağdur olan Filistinli kardeşlerimize, oradaki Müslümanlara gönderdik. Kim gönderdi, siz gönderdiniz. Kim gönderdi, sizin desteklediğiniz Hükümet, sizin desteklediğiniz Cumhurbaşkanlığı gönderdi. Ve yine Rabb'ime şükür ediyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlar ve mağdurlar sizin sayenizde Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binalı Yıldırım'ı, AK Parti'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni umut olarak görüyorlar. Dünyanın neresine gidersek gidelim dünya bunu konuşuyor. Türkiye'nin yaptıklarıyla gurur duyuyor. Bu gurur hepimizin."

- "2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız"

Arslan,Türkiye'nin ve Erdoğan'ın yükselişini çekemeyenlerin dünyanın her yerinde Türkiye'ye saldırdıklarını söyledi.

Türkiye'yi zayıf düşürmek isteyenlerin olduğunu dile getiren Arslan, "Ama onlara inat sizin desteğinizin sayesinde millete hizmetkar olma yolundaki Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları inşallah Türkiye'nin bayrağını daha da yukarıya taşıyacaklar." dedi.

Türk ekonomisini iyi yolda olduğunu vurgulayan Arslan, hükümetin 2023 yılı hedeflerini hatırlattı. Arslan, şunları kaydetti:

"Çok değil 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ve yine dünyada Türkiye'yi çekemeyenler, onların maşalığını yapanlar, dilimizi, dinimizi, ırkımızı bu çerçevede, bizi birbirimize düşürmek isteyenler bilsinler ki en iyi cevabı Kars veriyor. Bundan sonra Kars verecek. Rabb'im onlara fırsat vermesin. Güvenlik güçlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle korucularımızla Türkiye'nin her yerinde ecdanın bize emanet olarak bıraktığı toprakları sonsuza kadar savunmak adına gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyoruz. Bunu herkes bilsin ki bizim birliğimize ve beraberliğimize halel getiremeyecekler. İnşallah bu birlik ve beraberlik sonsuza kadar devam edecek."

- "2019'dan önce şu başkanlık sistemine, şu Anayasa'ya bir neşter vurmamız lazım"

Sistem sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyleyen Arslan, "Bu ülkenin tıkanan bir sistem sorunu var. Bu sisteme çözüm bulunması lazım iki başlılığın ortadan kaldırılması lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı ayrı bir tarafa Hükümet ve Başbakanlık makamı ayrı tarafa çalışırsa bu ülke istediği başarıyı elde edemez." dedi.

Zaman zaman erken seçim iddialarının gündeme geldiğini hatırlatan Arslan, 2019'dan önce bir seçimin söz konusu olmayacağını vurguladı. Arslan, şöyle konuştu:

"Çok konuşuluyor bunu tekrardan söyleyeyim önümüzde herhangi bir şekilde genel seçim yok. Tekrar söylüyorum herhangi bir şekilde bir genel seçim yok. Ne zaman bir seçim var? 2019'da ancak 2019'dan önce şu başkanlık sistemine, şu Anayasa'ya bir neşter vurmamız lazım. Bu neşteri vurabilmemiz için, bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için, bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada olmaları lazım. Sanki yarın seçim varmış gibi seçmenle hasbihal etmesi lazım. Bunun iyi anlatılması lazım. İnşallah bu sistem tıkanıklığını giderirsek Sayın Cumrbaşkanı'mızın vizyonuyla, Sayın Başbakan'ımızın liderliğiyle, Allah'ın izniyle Türkiye'yi bugün nasıl ki dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler