Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Birilerinin burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etmeye çalışmasına sessiz kalacak, seyirci kalacak değiliz. Dün olduğu gibi bugün de seyirci kalmayacağız"- "Nereden en ufak bir yanlışlık, tehdit gelirse uçaklarımızla, helikopterlerimizle, tankları

HATAY (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Birilerinin burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etmeye çalışmasına sessiz kalacak, seyirci kalacak değiliz. Dün olduğu gibi bugün de seyirci kalmayacağız." dedi.

Arslan, partisinin Antakya İlçe Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yola çıktığı tarihten bugüne "Her şey Türkiye için" anlayışıyla hizmet ettiğini söyledi.

Antakya'nın farklı dinlerden insanların huzurla yaşadığı güzel bir kent olduğunu vurgulayan Arslan, şunları ifade etti:

"Dünyanın birçok yerinden farklı inançların bir arada yaşaması oldukça zordur. Sürekli çekişmeler vardır, sürekli savaşlar yaşanır ancak farklı olan bir yer var o da Antakya. Yüzyıllar boyunca Antakya'da bütün bu farklılıklar, farklılaşmak için değil, renk olarak kabul edilmiş, mozaik olarak kabul edilmiş, huzurla birlikte yaşamak için çok güzel örnekler teşkil etmiş. Dolayısıyla sizleri bu anlamda tebrik ediyorum."

Arslan, medeniyetleri ve insanları buluşturmak adına çok şey yapabilme şansı varken birilerinin bu farklılıkları "dövüştürmek" adına da kullanabildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Maalesef görüyoruz ki sayısız karanlık el, özellikle bu coğrafyada kardeşi kardeşe düşürmek için elinden geleni ardına koymuyor. Bunu yaparken de eli kanlı terör örgütlerini desteklenip yüzlerce yıldır bu coğrafyada yaşayan medeniyetlere, kardeşlere, kardeşliğe nifak tohumu sokmaya çalışıyor ve bu kardeşlerimizi bu coğrafyadan etmek istiyor. Onlar bilmeli ki istedikleri kadar FETÖ'yü, istediği kadar DEAŞ'ı, PKK'yı, YPG'yi, PYD'yi, DHKP-C'yi, eli kanlı terör örgütünün ismi ne olursa olsun onları destekleyerek bu coğrafyayı karıştırmak istedikçe onlara inat, bu millet birlikteliğinden, birliğinden, kardeşliğinden taviz vermeden onlara karşı dimdik durmuştur, bundan sonra da dimdik durmaya devam etmelidir.

Birilerinin Türkiye'nin güçlenmemesini, zayıf düşmesini isteğini ifade eden Arslan, "Niye? Çünkü Türkiye, kendi haklarını savunmaktan çekinmediği gibi dünyanın mazlumları için de çabalıyor. Çünkü Kudüs'ün, Arakan'ın, Filistin'in, Suriyelinin sesi olmaya devam ediyor. Onlara kol kanat geriyor, o yüzden yine onlar diyor ki 'Türkiye, güçlenmemeli.' Şimdi tutuşmuşlar, Misak-ı Milli sınırlarımıza PKK'yı, YPG'yi, PYD'yi, DEAŞ'ı koyarak terör cephesi tahkim etmeye çalışıyorlar. Ellerine verdikleri silahlarla bölgede ölüm saçmak istiyorlar. Vatanımıza, vatandaşımıza tehditler oluşturuyor, tehditler savuruyorlar." diye konuştu.

- "Sessiz kalacağımızı zannedenler sabrımızı taşırdılar"

Terör örgütlerinin, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı ve Kilis'teki sivillere kastettiklerini hatırlatan Arslan, bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Arslan, şunları dile getirdi:

"Birilerinin burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etmeye çalışmasına sessiz kalacak, seyirci kalacak değiliz. Dün olduğu gibi bugün de seyirci kalmayacağız. Kalmamak adına diplomatik kanallarla her türlü mücadeleyi verdik, diplomatik kanallarla bu sıkıntıları aşmak için dünyanın her yerinde kendimizi, haklılığımızı ortaya koymaya çalıştık. Artık meselenin diplomasiyle, anlayışla çözülemeyeceğini, böyle zannedilince de bizim sessiz kalacağımızı zannedenler sabrımızı taşırdılar. İşte geldiğimiz noktada da ne yazık ki başka çare kalmadığını gördüğümüz için de Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattık ve bu konuda bu harekat birinci haftasını geçti."

Bir haftalık periyotta çok sayıda terör hedefinin vurulduğunu aktaran Arslan, "Onların o çok güvendiği, yığınak yaptıkları 366 hedef vuruldu. 232 muharip uçağımızla bu harekatı devam ettiriyoruz. Etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 484, an an artıyor. Bu bir saat önceki rakamdı, muhtemelen şimdi bu rakamın üzerine çıktık, çıkmaya devam ediyoruz." dedi.

Arslan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" anlayışının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, bunu söylerken de 80 milyon tek millet olduklarını paylaştı.

Arslan, vatan topraklarının asla böldürtülmeyeceğinin altını çizerek, "Bu yüzden nereden en ufak bir yanlışlık, tehdit gelirse uçaklarımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla daha da önemlisi Mehmetçiğimizle onların üzerine giderek inlerine kadar inerek gereğini yapacağımızı söyledik. Bugün de bunu yapıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin hiç kimsenin masasında meze olabilecek, onların oyunlarına ve emellerine alet edilebilecek bir devlet olmadığını işaret eden Arslan, bunun dün de öyle olduğunu bugün de böyle olacağını vurguladı.

Hainlik yapmaya çalışanların sonuçlarına katlanacağını ifade eden Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz bu harekatın planlandığı şekilde bugüne kadar başarılı bir şekilde yürüdüğü gibi bundan sonra da başarıyla yürümesi adına Hatay'dan da diğer 80 ilden de her zaman duamızı, her zaman desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Ne zamana kadar? Elbette Suriye'nin bütünlüğü, ülke bütünlüğü, komşumuzun ülke bütünlüğü bizim için çok önemli ama oradaki kardeşlerimizin mağduriyeti bitinceye kadar, oradaki tek bir terörist kalmayıncaya kadar hepsinin temizlenmesinden sonra Suriyeli komşularımızın, vatandaşlarımızın, akrabalarımızın dostlarımızın gidip kendi ülkelerine huzur içerisinde yerleşinceye kadar inşallah bu mücadeleye devam edeceğiz. Tabii ki bu mücadelede derdimiz, davamız Silahlı Kuvvetlerimizin ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarının hiçbir şekilde zayiat vermemesi."

Arslan konuşmasında, AK Parti iktidarlarında yurt geneli ile Hatay'da gerçekleştirilen ve yapılacak olan projeler hakkında da bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :