Uğraşkan: Din görevlisi sahipsiz

Uğraşkan: Din görevlisi sahipsiz

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Erol Uğraşkan, sendikasının il temsilciliğinde Camiler Haftası münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, toplumda önemli bir görevi ifa eden din görevlilerinin sahipsiz olduğunu söyledi.

Camiler Haftası dolayısıyla Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Erol Uğraşkan, Kamu-Sen İl Temsilciliği'nde bir basın açıklaması yaptı. Din görevlilerinin sahipsizlik ve ilgisizlikten olumsuz etkilendiğini, bu sebeple din görevlilerinin gayreti ve verimi düştüğünü belirten Uğraşkan, "Din görevlisinin hukuki statüsü belirlenmeli ve Diyanet İşleri Başkanlığı 'Teşkilat Kanunu'acilen çıkarmalıdır. Din görevlisinin mesleğinin itibarına uygun bir maaşı olmalıdır. En temel insan hakkı olan izin konusu problem olmamalıdır" dedi.

Basın açıklamasında din görevlilerinin sorunlarının yanı sıra siyasi gelişmeleri de değerlendiren Uğraşkan, "Dinler arası diyalog; dini ve milli birliğimizin zedelenmesine yol açtığı gibi, ülke güvenliğini de tehlikeye sokmaktadır. Bu sebeple dinler arası diyalogun tarafı olmaktan diyanet vazgeçmelidir. Ayrıca Fener Rum Patriği'nin önderliğinde yürütülen politikalarla Türkiye'de din özgürlüğünün yüzeysel olduğu iddiaları basın ve medyada yer bulurken, AB uğruna dini değerlerlerimizin hafife alınması yüreğimizi kanatmaktadır. Sadece kendi insanı ve menfaatini düşünen, insani duyguları körelmiş medeni! Avrupa'nın emri üzerine Heybelida Ruhban Okulu'nun açılmasının gerekli olduğunu ileri süren, milli ve dini hassasiyetlerini kaybetmiş AB savunucuları, Batı Trakya'da Türkler'in kendi müftüsünü seçmesine müsaade edilmemesi karşısındaki duyarsızlığı ve sessizliği dikkat çekicidir" şeklinde konuştu.