UETD kuruldu
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hollanda Başkanı olan yazarımız Veyis Güngör, '3 Ekim'de Türkiye'ye yeşil ışık yakan ve Avrupa'da çok kültürlülüğü seçenlerin kararı iyi değerlendirilmelidir'dedi.
Genel merkezi Köln'de bulunan Avrupa Türk Demokratlar Birliği, faaliyete geçti.
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Hollanda Başkanı Veyis Güngör, "Hollanda'daki insanımızın yaşadıkları ülkelerde siyaset, ekonomi, sosyal alanlarda etkin katılımına katkıda bulunmak ve teşvik etmek, özellikle Avrupa Birliği-Türkiye entegrasyonu sürecinde etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla Avrupalı Türk Demokratlar Birliği kurulmuştur" dedi.
Kısa adı UETD olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Merkezi'nin geçtiğimiz hafta T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da katılımıyla Köln'de hizmete girdiğini belirten Veyis Güngör, UETD'nin Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinde aynı amaçlar doğrultusunda örgütlenme sürecinde olduğunu ifade ederek "Çok kısa bir süre önce kurulan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hollanda örgütü işadamı, akademisyen, gazeteci, hukukçu ve farklı meslek dallarından oluşan 50 kişi tarafından kurulmuş ve gönüllülük esaslı bir sivil toplum kuruluşudur" diye konuştu.
UETD'nin önemle üzerinde duracağı, harekete geçireceği ve yönlendireceği kitlenin "Hollanda Türk Orta Sınıfı" olacağını kaydeden Güngör, UETD'nin sivil boyutuyla ilgili olarak da şu bilgilere yer verdi: UETD, Türkiye-AB ilişkilerinin 'sivil boyut'unu oluşturacak ve diğer kurumları bu yönde mobilize edecektir. Bu sivil boyut Türkiye'nin tanıtılması başta olmak üzere, ekonomik işbirliği, bilgi alışverişi, kültürel ve sosyal çalışmalarda da daha aktif bir şekilde ortaya çıkacaktır. UETD ve diğer örgütlerimiz 3 Ekim'de Türkiye'ye yeşil ışık yakan ve Avrupa'da çok kültürlülüğü seçenlerin kararını çok iyi değerlendirmelidirler. Kültürel ırkçılığın hem Avrupa'nın hem de insanlığın geleceği için hayırlı olmadığına inanan UETD mensupları farklı alanlarda Avrupa'daki Türklerin öncüsü olacaktır."