Üçüzlerinin verdiği güçle ayağa kalkmayı başardı

Üçüzlerinin verdiği güçle ayağa kalkmayı başardı

Antalya'da 4 yıl önce üçüzlerinin doğumu sırasında beyin kanaması geçiren ve 70 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Fatma Hatipoğlu, 2 yıl yatağa bağımlı olarak tedavi gördükten sonra üçüzlerinin verdiği güçle ayağa kalkmayı başardı- Hatipoğlu:- "Beb

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da 4 yıl önce üçüzlerinin doğumu sırasında beyin kanaması geçiren Fatma Hatipoğlu, gördüğü robotik tedaviler ve üçüzlerinin verdiği güçle sağlığına kavuştu.

Manavgat ilçesinde 9 yıl önce Ender Hatipoğlu ile hayatını birleştiren Fatma Hatipoğlu (32), 4 yıllık bir tedavinin ardından üçüzlerine hamile kaldı. Anne olacağı günü sabırsızlıkla bekleyen Hatipoğlu, uzun süredir hasretini çektiği bebek sevgisini tatmayı beklerken, hormonlarındaki dengesizlik nedeniyle doğumuna az bir süre kala beyin kanaması geçirdi.

Hastanenin yoğun bakım ünitesine alınan 32 haftalık hamile Hatipoğlu'nun üçüzleri sezaryen ile dünyaya geldi. Anne Hatipoğlu, hastanenin yoğun bakımı ünitesinde hayatta kalmak için mücadele verirken ailenin, "Medine Ceren", "Havva Ceylin" ve "Ercan Cihan" adını verdikleri bebekleri erken doğum nedeniyle kuvöze alındı.

- Kulağına üçüzlerini fısıldadılar

Üçüzler 55 gün kuvözde kaldıktan sonra dedeleri Ercan ve babaanneleri Havva Hatipoğlu'na teslim edildi. Bu sırada yoğun bakım ünitesinde bilinci kapalı tedavi gören anne Hatipoğlu'nu ziyaret eden yakınları, kulağına hep, "Üçüzlerin sağlıklı. Üçüzlerin kuvözden çıktı. Senin gözlerini açmanı bekliyorlar." gibi cümleler fısıldadı.

Yakınlarının söylediği bu cümlelere elini sıkarak tepki vermeye başlayan Hatipoğlu, 70 gün sonra gözlerini açtı. Felç geçirdiği belirlenen Hatipoğlu, konuşmakta ve oturmakta güçlük çekmeye başladı. Çocuklarını 70 gün sonra görebilen ve 3 ay sonra da kucağına alabilen Hatipoğlu, annelik duygusuyla iyileşeceğine yönelik inancını artırarak fizik tedavi görmeye başladı. Hastanede fizik tedavi ve robotik rehabilitasyon tedavisi gören Hatipoğlu, 2 yıl yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürdükten sonra ayağa kalkmayı başardı.

- Konuşması yüzde 90 oranında anlaşılır hale geldi

Yardımla yürümeye başlayan, yemeğini tek başına yiyebilen ve konuşması yüzde 90 oranında anlaşılır hale gelen Hatipoğlu, artık her gün ikizlerini kreşe uğurluyor, eve döndüklerinde onlarla oyunlar oynuyor. Hatipoğlu, iyileşmesindeki en büyük gücün üçüzlerinin verdiği sevgi olduğuna inanıyor.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının doğum heyecanını yaşayamamanın üzüntüsünü taşıdığını söyledi.

Yoğun bakım ünitesinden çıktıktan sonraki çocuklarıyla ilk buluşma anını hiç unutamadığını dile getiren Hatipoğlu, "Bebeklerimi kokladım ve öptüm. O an kendime olan inancım arttı ve 'Bebeklerim için iyileşmeliyim' dedim. İnancımı ne zaman kaybetsem çocuklarımın gülüşü beni hep ayağa kaldırdı. Anneliğin verdiği inanç ile her geçen gün iyiye gittim. En büyük hayalim çocuklarımın kolundan tutup onları okula götürebilmek. Onların günlük hayattaki ihtiyaçlarıyla yeteri kadar ilgilenebilmeyi çok istiyorum." dedi.

Yaşadığı süreçte ailesinin ve doktorların büyük desteğini gördüğünü ifade eden Hatipoğlu, "Ailem bir an olsun beni yalnız bırakmadı. Hastane personeli de beni ailelerinden biri gibi gördüler. Herkese çok teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :