"Üç büyükler"in taraftarı Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluştu

"Üç büyükler"in taraftarı Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluştu

- Ankara'da bulunan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı iş adamları dernekleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konserini birlikte izledi


ANKARA (AA) - Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticiler Spor Kulübü Derneği (AFİDER), Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) ve Beşiktaşlı Sanayici İş Adamları ve Yatırımcıları Derneğinin (BESİYAD) başkanları ve üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluştu.

BESİYAD Başkanı Ahmet Münir Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şunu bilmek lazım ki üst kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Gönül verdiğimiz kulüpler bizim alt kimliklerimiz. Üst kimlik söz konusu olduğu zaman alt kimliklerimizi bir yana koyabilmeliyiz." dedi.

AFİDER ve 1905 AGS ile bir araya geldiklerini ve cumhuriyetin 95. yılını kutlama kararı verdiklerini vurgulayan Yaşar, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şehitlerimizin gazilerimizin kanıyla bize hediye edildi. Cumhuriyetimiz de Atatürk'ün önderliğinde yine şehit ve gazilerimizin kanıyla hediye edildi. Bizler bunu korumak ve kollamakla mükellefiz. Atatürk ilke ve inkılapları, Türkiye Cumhuriyeti söz konusu olduğunda 3 büyük kulüp taraftarları her zaman beraber hareket edebilir. Atalarımız, zamanında Kurtuluş Savaşı'nda da 1. Dünya Savaşı'nda da bunu yaptılar. Suya bir taş attık ilk hare oluştu. Bundan sonra diğer çemberler oluşacak ve bu bir okyanus haline gelecek. Diğer kulüpleri de inşallah aramıza dahil ederek bunu gelenekselleştireceğiz." diye konuştu.

AFİDER Yönetim Kurulu Başkanı Engin Aygüney ise cumhuriyetin ortak payda olduğunun altını çizerek, "Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönem. Güzel bir organizasyon oldu. Bu konuda diğer dernek başkanları ile birlikte farklı projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da sağ olsun, desteklerini esirgemediler. Kültür ve Turizm Bakanlığı da gerekli izinleri verdi. Güzel bir organizasyon olacak. Nihayetinde hepimiz ezeli rakip olmamıza rağmen ebedi dostuz. Bunun da devam etmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

1905 AGS Başkanı Özgür Bayraktar, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' düsturundan yola çıkarak Ankara'da bulunan "üç büyük" kulübün dernekleri ile Ankara'da taraftarlıklarını bir kenara bıraktıklarını vurgulayarak, "Ay-yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkmak, bu güzel cumhuriyetin temel değerlerini yaşatmak ve 'biz buradayız' demek için böyle bir organizasyon yaptık." ifadelerini kullandı.

29 Ekim'in tüm milletçe coşkuyla kutlandığını dile getiren Bayraktar, "Çok önemli, çok özel bir milli bayramımız. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Vatanımız bölünmez bir bütündür, ilelebet de böyle kalacaktır. Taraftar dernekleri olarak, Türk milletinin varlık, birlik ve bekası için her türlü mücadeleyi de göstermeye kararlıyız." şeklinde görüş belirtti.

Gece, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :