TYB vefat eden üyelerini "Unutamadıklarımız" programıyla andı

TYB vefat eden üyelerini "Unutamadıklarımız" programıyla andı

ANKARA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla, vefat eden üyeleri anmak için "Unutmadıklarımız" adlı anma programı...

ANKARA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla, vefat eden üyeleri anmak için "Unutmadıklarımız" adlı anma programı gerçekleştirildi.

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, TYB Mehmet Akif Divanı'ndaki programda yaptığı konuşmada, yol arkadaşlarını yad ettiklerini söyledi.

Birliğin Türkiye adına hayata geçirilen en samimi, en güzel adımlardan biri olduğunu belirten Arıcan, TYB olarak 40 yıldır kültür, fikir ve sanat hayatında çok önemli faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

Hala yaşayan, ayakta durmayı başaran başka kurumlar da olduğunu anlatan Arıcan, "Bu kurumların sürdürmesi gereken bir husus var o da vefa. Kurumlarımız gerçekten çok emektar insanlar tarafından kurulur, çok zor şartları aşar ama maalesef o insanlar unutulurlar, ihmal edilirler. Bu anlamda başta yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkese minnettarlığımı sunuyorum. Vefat eden tüm yol arkadaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum." diye konuştu.

TYB kurucusu ve şeref başkanı Mehmet Doğan da 40. yılına ulaşmış bir kuruluşa bir taraftan yeni kişiler katılırken bir taraftan da aralarından ayrılanlar olduğunu ifade etti.

Hayatını kaybedenlerin hepsini şahsen tanıdığını anlatan Doğan, bu isimleri kendilerinden sonrakilere aktarma adına böyle bir anma programı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından vefat edenlerin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :