TYB Konya'da Kudüs Şairi Nuri Pakdil anıldı

TYB Konya'da Kudüs Şairi Nuri Pakdil anıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen programa misafir olarak katılan Yazarlar Necip Evlice ve Âtıf Bedir, “Vefatının 1.Yılında Nuri Pakdil”i konuştu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2020 yılı kültürel etkinlikler takvimi çerçevesince ve “Şehre Sözümüz Var” anlayışı ile sürdürdüğü programlarını Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinin katkıları ile aralıksız her hafta izleyicileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Bu hafta Yazar Vural Kaya’nın yönettiği; Cumartesi saat 14.00’te başlayan ve sanal ortamda gerçekleştirilen programa misafir olarak katılan Yazarlar Necip Evlice ve Âtıf Bedir, “Vefatının 1.Yılında Nuri Pakdil”i konuştular.

Edebiyatımızın müstesna ismi, eserleriyle ufkumuzu aydınlatan Kudüs Şairi merhum Nuri Pakdil’in dünya görüşü, düşünce biçimi, yaşamı, mücadele ettiği dava anlayışı, edebiyat, sanat ve estetik görüşlerinin ele alındığı program oldukça ilgi gördü.

Yazar Necip Evlice, Nuri Pakdil’in kişisel yaşamı, hatıraları ve Nuri Pakdil ile olan yayın ilişkilerini anlattı.

vefatinin-1-yilinda-nuri-pakdil-1.jpg

Nuri Pakdil’in, edebiyat hayatı boyunca "Büyük Doğu" ve "Diriliş" dergileriyle de güçlü bağlar kurduğunu, bu dergilerin çevresinde ayrıca çok sayıda yeni şair ve yazar yetiştiğini ifade eden Evlice, Pakdil’in Diriliş dergisinin yayına ara verdiği ve bir daha basılıp basılmayacağının belli olmadığı dönemde, Türk edebiyatında "Yedi Güzel Adam" olarak bilinen ekipten Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt ve Akif İnan ile "Edebiyat Dergisi"ni yayınlamaya başladığını söyledi.

Yazar Âtıf Bedir de Nuri Pakdil’in düşüncesi, edebiyat ve estetik yönlerini bütün detaylarıyla izleyicilerle paylaştı. Nuri Pakdil'den geriye kaleme aldığı 42 eser bıraktığına vurgu yapan Bedir, Türk edebiyatının "Kudüs Şairi" olarak tanımladığı usta yazar ve şairi, Kudüs için hissettiği yürek sızısını, "Yüreğimin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır" ifadeleriyle kaleme döktüğünün altını çizdi.

Sanal ortamda gerçekleştirilen panel programı oldukça yoğun bir izleyiciyle buluştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Nuri Pakdil’e vefasını ilk yılında Nuri Pakdil programı ile gösterdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum