TÜYİSEN’den şok açıklama! Bedava yurtların karşılığında öğrencilerden bazı şeyler isteniyor

TÜYİSEN’den şok açıklama! Bedava yurtların karşılığında öğrencilerden bazı şeyler isteniyor

Özellikle bazı siyasi olmayan dağınık toplulukların kışkırtması ve muhalefet kanadının propagadangaya dönüştürdüğü öğrencilerin barınma sorunu olarak lanse edilen konunun da yalan olduğu ortaya çıktı.

Yüzyüze eğitim kararının verilmesinin ardından öğrenciler diğer memleketlere akın etti. Hal böyle olunca Kredi Yurtlar Kurumu ve özel öğrenci yurtlarında ilk günlerde yoğunluk yaşandı.

Bu gelişme yaşanırken ve öğrenciler kalacak yerleri araştırmaya devam ederken bazı marjinal grup üyeleri siyasi partilerin kışkırtmasıyla Türkiye’de yurt ve barınma sorunu var propagandasına girişti.

Öğrenci yurtlarında doluluk olduğunu ve öğrencilerin kalacakları yer olmadığını iddia eden kışkırtılmış grupların bu yalanları daha önce devlet kanadından yapılan açıklamalarla ortaya konmuştu.

Konuyla ilgili TÜYİSEN de devreye girerek doluluk oranlarından oluşan bir raporu basınla paylaştı.

TÜYİSEN Başkanı Ahmet Baydar, konunun tamamen algı operasyonu olduğunu belirterek gençlerin FETÖ benzeri siyasi oluşumlara malzeme yapılmak istendiğini söyledi.

TÜYİSEN Başkan Baydar’ın açıklaması şu şekilde:

Öğrenci barınması ciddiye alınması gereken bir iştir. Bedava yemek, bedava yatak vb. vaatlerin sonuçlarını, yakın geçmişte hain FETÖ kalkışmasıyla çok acı bir şekilde gördük. Öğrenci yurtlarının gençlerimizin istikbalini engelleyecek siyasi oluşumlara alet edilmemesi adına kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz.

1- Haftalardır, Özel Öğrenci Yurtlarının çok pahalı olduğu ve öğrencilerin barınabileceği yurtlarda yer kalmadığı kamuoyunda paylaşılmaktadır.

2- Konuyla ilgili sektörün temsilcilerinin dışında herkes fikrini beyan etmiştir.

3-Her yıl, o yıl üniversiteyi kazanan 1. sınıf öğrencilerinin kapasitesine hitap eden öğrenci yurtları, öğrencilerinin tamamının üniversitelere gelmesiyle bu yıla özel olarak kapasite sorunu yaşanmıştır.

4- Öğrenci Yurtlarının analizi doğru yapılmalıdır: Öğrencilerin üniversite eğitimini alırken tek ihtiyaçları yemek ve barınma değildir. Sosyalleşme de önemli bir ihtiyaçtır. Öğrenci sayısı kadar ücretsiz yurt yapıldığında dahi yurtların dolmayacağı, yurda giriş saatleri ve misafir kuralından dolayı “kuralsız konaklamanın” tercih edileceği tecrübe ile sabittir.

5- Gençlik ve Spor Bakanlığı(GSB) ve Belediyelerin yeni yeni yurt binalarını faaliyete geçirmesiyle, her türlü siyasi düşünceye uzak olan özel yurt işletmecileri bitme noktasına gelmiştir.

6- Özel Yurtlar sektörün bir nevi kurtarıcısı, yardımcı elemanı durumundadır.

7- Sektör içi büyük önem arz eden Özel Yurtların Devlet tarafından desteklenir hale gelmesi, bu konuda Devlet’in elini güçlendirecek ve yasadışı gelişmelere karşı önlem durumuna götürecektir.

8- Bu vesileyle hem kayıt dışı öğrenciler, kayıt altına alınmış olacak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, gayri ahlaki yapıların, uyuşturucu ve terör gruplarının ortamına bırakılmayacaktır.

9- Haftalardır konuşulduğu gibi, yurtların doluluk oranları düşünüldüğü gibi değildir.

Ülke genelinde özel yurtların doluluk oranlarını Kamuoyunun dikkatine sunarız.

1- İstanbul geneli Doluluk Oranı (yeni GSB ve İBB yurtlarına gitmek için sözleşmelerini fesheden öğrencilerden dolayı ) %90 a düşmüş ve düşmeye de devam etmektedir. Esenyurt İlçesi doluluk oranı % 60 tır.

2- Ankara geneli doluluk oranı %90’dır.

3- Adana kız öğrenci yurtları %35 (KYK ve Belediye yurtlarını açılmasından dolayı doluluk oranı düşmüştür ve beş yurttan ikisi kapanmıştır)

4- Amasya Kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı %90,

5- Aydın Merkez kız ve erkek öğrenci yurtları %60 (Başlangıçta %100 iken sonradan açılan KYK yurtları nedeniyle doluluk oranı düşmüştür) , Söke Kız ve Erkek öğrenci yurtları %60, Nazilli Kız ve Erkek öğrenci yurtları doluluk oranı %20,

6- Bolu Merkez kız ve Erkek öğrenci yurtları doluluk oranı %50, Gerede kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı %14,

7- Burdur kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı %50,

8- Bursa merkez kız ve erkek yurtları %90, Karacabey kız ve erkek öğrenci yurtları %50,

9- Denizli Kız ve erkek öğrenci yurtları %65 (sonradan açılan KYK yurtları nedeni ile doluluk oranı düşmüştür.)

10- Giresun kız öğrenci yurtları %50, erkek öğrenci yurtları %50,

11- Gümüşhane kız ve erkek öğrenci yurtları %50 (KYK yurtlarının sonradan yerleştirmeleri ile doluluk oranı düşmüştür)

12- Isparta kız öğrenci yurtları %50, erkek öğrenci yurtları %50

13- İskenderun kız ve erkek öğrenci yurtları %100

14- İzmir merkez kız ve erkek öğrenci yurtları %100, Buca kız öğrenci yurtları %50, Buca erkek öğrenci yurtları %100, Bergama kız öğrenci yurtları %38, Bergama erkek öğrenci yurdu %40

15- Karabük kız ve erkek öğrenci yurtları %50

16- Kastamonu merkez kız ve erkek öğrenci yurtları %60

17- Kocaeli kız ver erkek öğrenci yurtları %50 (KYK ların öğrenci alımlarını, öğrenci yurtlarından sonra yaptığı ve GSB genelgesi ile seyrekleştirme yapıldığı için kapasite düşmüştür.)

18- Kütahya merkez kız ve erkek öğrenci yurtları %40, Simav kız ve erkek öğrenci yurtları %65,

19- Konya kız ve erkek öğrenci yurtları Selçuklu bölgesi %70, Meram bölgesi %50

20- Ordu kız ve erkek öğrenci yurtları %34 (otellere geçici öğrenci yerleştirme sonucu)

21- Sakarya kız ve erkek öğrenci yurtları %90

22- Sinop kız ve erkek öğrenci yurtları %25

23- Tokat Erbaa kız öğrenci yurtları %36

24- Uşak kız ve erkek yurtları doluluk oranı %60

25- Zonguldak Merkez kız ve erkek öğrenci yurtları %60, Ereğli kız ve erkek öğrenci yurtları %50

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum