Tutuklu Atalay'a "kitap, gazete verilmediği" iddiası

Tutuklu Atalay'a "kitap, gazete verilmediği" iddiası

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, istediği televizyon ile bazı günlük gazetelerin

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, istediği gazeteler ile televizyonun kendisine verildiği bildirildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Atalay'a "Kitap, gazete verilmiyor, tutulduğu koğuşta televizyon dahi yok" şeklinde yayınlanan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Hükümlü ve tutuklulara, Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin "Süreli veya süresiz yayınlar" 8. maddesi ve "Elektrikli eşyalar" başlıklı 9. maddesi doğrultusunda kitap, gazete ve elektrikli eşyaların verildiği hatırlatıldı.

Atalay'ın 2 hükümlü ile 3 kişilik odada kaldığı belirtilen açıklamada, "Tutuklunun kurum kütüphanesinden kitap talebinde bulunmadığı, ayrıca odada kalan diğer 2 tutukluya talepleri üzerine kütüphaneden istedikleri kitaplar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet, Sabah, Sözcü, Birgün, Yenişafak, Milliyet ve Hürriyet gazeteleri günlük olarak verilmektedir. Tutuklu Akın Atalay'ın 15.11.2016 tarihli dilekçesi ile kurumdan televizyon istediği, tutuklunun talebine istinaden kendisine 18.11.2016 tarihinde televizyon verildiği tespit edilmiştir. Söz konusu haberler, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik ve gerçek dışıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler