TÜRMOB'dan Öğretmenler Günü mesajı

TÜRMOB'dan Öğretmenler Günü mesajı

TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:- "Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yükselen, mesajında, kalkınmanın temel şartı olan eğitim ve öğretimin kalitesini, toplumların dünya üstündeki yerinin belirlediğini kaydetti.

Bir milletin modern ülkeler seviyesine erişebilmesinin, eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Yükselen, şu ifadeleri kullandı:

"Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olan uluslar, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet'in fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' sözüyle genç neslin ve öğretmenlerin önemini bizlere en iyi şekilde anlatmıştır. Başöğretmen Atatürk’ü saygı ile anarken, Cumhuriyet'i koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :