Türksat ve Inmarsat'tan stratejik iş birliği

Türksat ve Inmarsat'tan stratejik iş birliği

ANKARA (AA) - Uluslararası uydu operatörü Türksat AŞ ile kara, hava ve denizcilik sektörüne mobil uydu haberleşmesinde hizmet sunan Inmarsat, stratejik ortaklığa...

ANKARA (AA) - Uluslararası uydu operatörü Türksat AŞ ile kara, hava ve denizcilik sektörüne mobil uydu haberleşmesinde hizmet sunan Inmarsat, stratejik ortaklığa gidiyor.

Türksat'tan yapılan açıklamaya göre, Türksat ve Inmarsat arasındaki stratejik iş birliğinin kapsam ve ürün tanıtım programı, yarın Vilayetler Evi'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve Inmarsat Üst Yöneticisi Rupert Pearce'in katılımıyla gerçekleşecek.

Inmarsat ile 8 Mart'ta imzalanan sözleşme kapsamında Türksat, bölgesel ölçekte sunduğu mevcut uydu haberleşme hizmetlerine ilave olarak, mobil uydu haberleşmesi hizmetlerini de verme imkanı bulacak.

Türksat’ın sunduğu hizmetlere tamamlayıcı nitelikte olan Inmarsat ürünleri, imzalanan protokol ile iki şirket arasındaki iş birliğine daha büyük katkı sağlayacak.

- Inmarsat Hakkında

Merkezi İngiltere’de bulunan Inmarsat (Uydular Aracılığı ile Mobil Haberleşme Uluslararası Organizasyonu) 1979 yılında kuruldu. Inmarsat uyduları, dünyayı AOR-E (Atlantik Okyanusu Doğu), AOR-W (Atlantik Okyanusu Batı), POR (Pasifik Okyanusu) ve IOR (Hint Okyanusu) olmak üzere dört bölgeye ayırarak, kutuplar hariç diğer tüm bölgeleri kapsıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :