"Türkiye'yi uçuracak model başkanlıktır"

"Türkiye'yi uçuracak model başkanlıktır"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:- "Bizim gizli bir gündemimiz yok. Açıkça ve net şekilde söylüyoruz, Türkiye'yi uçuracak model başkanlıktır. Bunu hep beraber tartışalım, eksiklerini, yanlışlarını, doğrularını ne varsa ortaya koyalım istiyor

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, gizli bir gündemlerinin olmadığını belirterek, "Açıkça ve net şekilde söylüyoruz, Türkiye'yi uçuracak model başkanlıktır. Bunu hep beraber tartışalım, eksiklerini, yanlışlarını, doğrularını ne varsa ortaya koyalım istiyoruz ama karşımızda bunu tartışacak bir gençliği göremiyoruz." dedi.

Ecertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanında gençlerle ve gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruşlarıyla bir araya geldiklerini ve onları dinlediklerini belirtti.

"Gençlik Yeni Anayasa İstiyor" adı altında bir kampanya başlattıklarını ve bu çerçevede ziyaret ettikleri kentlerde "Anayasa" konusuna dikkati çektiklerini anlatan Ecertaş, bu çalışmalarıyla da ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat bulunduğuna işaret eden Ecertaş, "Gençler olarak böyle bir şansı kaçırmamamız gerekiyor. Ülkenin tüm kesimleriyle hep beraber anayasayı ve milletle devlet arasındaki ilişkiyi düzenleyen o temel metni konuşalım." diye konuştu.

- "Başkanlık sistemi en faydalı modeldir"

Yeni anayasaya ilişkin görüş farklılıklarının konuşulmasını, yürütme sistemlerinin de tartışılmasını isteyen Ecertaş, şu görüşlerini paylaştı:

"Bizler başkanlık sisteminin en faydalı model olduğunu düşünüyoruz. Bunu ve parlamenter sistemin eksiklerini anlatalım. Bir araya gelip konuşalım, eğer inanıyorlarsa diğer sistemlerin faydalarını anlatsınlar eğer ikna ederlerse biz onların dediklerini yaparız. Bu noktada şimdiye kadar tartıştığımız, gördüğümüz her kesimde AK Parti'nin önerdiği modelin en sağlıklı model olduğunu görülüyor ama yine de bunu konuşmaya hazırız. Bu konuda gençlik olarak güzel platformlar oluşturduk. Bu platformlar sayesinde konuşarak gençleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz."

Halkın yeni anayasa istediğini anlatan Ecertaş, özellikle gençlerin bu konudaki mesajının çok net olduğunu vurguladı.

Melih Ecertaş, anket sonuçlarına bakıldığında, Türkiye'de yeni anayasa isteyenlerin oranının yüzde 80'lere ulaştığını ancak konunun yürütme sistemine geldiğinde tıkandığını aktardı.

Anayasa konusunun rahatlıkla oturulup konuşulması ve tartışılması gerektiğini kaydeden Ecertaş, "Bu noktada özellikle biz gençler Meclis'te böyle bir konunun CHP tarafından masadan kalkılıp, tartışma ortamının bitirilmesini hazmedemiyoruz. Biz gençlik olarak bunu içeride tartışmak, konuşmak istiyoruz. Bu nedenle de il il geziyoruz." dedi.

- 200 bine yakın ziyaretçiye ulaştı

Bu kapsamda üniversiteleri de ziyaret ettiklerini belirten Melih Ecertaş, arkadaşları tarafından kurulan "www.gencbiranayasa.com" adlı internet adresine yoğun ilgi gösterildiğini ve 200 bine yakın ziyaretçiye ulaştıklarını ifade etti.

Yeni anayasa noktasında ellerinden geleni yaptıklarına vurgu yapan Ecertaş, şöyle konuştu:

"Bizim gizli bir gündemimiz yok. Açıkça ve net şekilde söylüyoruz, Türkiye'yi uçuracak model başkanlıktır. Bunu hep beraber tartışalım, eksiklerini, yanlışlarını, doğrularını ne varsa ortaya koyalım ama karşımızda bunu tartışacak bir gençliği göremiyoruz. İnşallah gelsinler bu noktada bizler tüm camiayla, gençlikle bunu kim neye inanıyorsa masaya koyup, demokratik şekilde tartışalım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :