Türkiye'nin Uzay Görevi Devam Ediyor: İkinci Astronot Yolda

Türkiye'nin Uzay Görevi Devam Ediyor: İkinci Astronot Yolda

Türkiye'nin uzay keşif yolculuğu, ikinci bir adımla devam ediyor. Elektrik ve Elektronik Mühendisi Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Uzayda Bilimsel Keşif: Atasever'in Görevi

Tuva Cihangir Atasever, uzayda çeşitli disiplinlerde 7 farklı deney gerçekleştirecek. Astro parçacık fiziğinden beyin fizyolojisine, moleküler biyolojiden genetik bilimlere kadar geniş bir yelpazede deneyler yapılacak. Bu süreçte, biyometrik ve biyolojik ölçümler alınacak, miyomedikal donanımlar test edilecek.

Dönüş Yolu: Uzaydan Yer Çekimiyle Geri Dönüş

Roket motorunun yakıtı tükendiğinde, VSS Unity uzay aracı 90 kilometreden süzülerek iniş yapacak. Atmosfere yeniden girişte, 4,5 katı yer çekimi ivmesi hissedilecek. Bu enerji ile kalkış yapılan piste güvenli bir şekilde inilecek.

Atasever Kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, Ankara'da doğdu ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Roketsan'da aviyonik mühendisi olarak beş yıl çalıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.