Türkiye’nin ilk ve tek patates özel fuarı Konya’da yapılacak

Türkiye’nin ilk ve tek patates özel fuarı Konya’da yapılacak

DLG Fuarcılık, 22-24 Ağustos 2019’da Konya’da, Türkiye ve Ortadoğu patates sektörünü bir araya getiriyor.

 

2006 yılından beri DLG Fuarcılık tarafından 4 ülkede dönüşümlü olarak düzenlenen POTATO EUROPE, 2019 yılında Türkiye’de! Avrupa’daki patates sektörünü bir araya getiren tek organizasyon olan POTATO EUROPE, düzenlendiği ülkelerde değer gören; ziyaretçilerine yenilik ve teknoloji bakımından katkı sağlayan projelerin başında gelmektedir. Türkiye’ye yeni bir fuarcılık anlayışı getiren DLG, 22-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Karaömerler Konya’da Türkiye ve Ortadoğu Patates sektörünü bir araya getiriyor.

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNDE GELENLERİ BU FUAR’DA

DLG Fuarcılık tarafından düzenlenen Potato Days Turkey’de sektörün önde gelen firmaları tarımda sürdürülebilir bir çevre, sağlıklı besinlerin üretilmesi ve tohumdan sofraya patates tarımında son teknolojiyi kendi ürünleriyle tanıtmak adına bu Fuar’da yerlerini alıyor. Ürettikleri teknolojilerle patates sektörüne yön veren, makinelerin ve yeni teknolojilerin etkin kullanımı ile üretimi daha kaliteli ve verimli hale getiren GRIMME ve APH Group, Türkiye’nin ilk ve tek patates özel fuarında Launch partner olarak yer alıyor. Toprak hazırlığından Hasat zamanına kadar kendi üretim teknikleri ve makinelerini kullanacak olan GRIMME ve APH Group, 22-24 Ağustos’ta, fuar açıldığında gelen üreticilere makine ile hasat, toprak hazırlığı ve patates ekimini gösterecekler. Bununla birlikte patatese özel yerli üretim makine yapan firmalarda fuar alanında yerlerini alıyor. Patates konusunda zirai ilaç ve gübre üreten yerli ve uluslararası firmalar minimum 400 metrekarelik kendi alanlarında patates üretimi gerçekleştirecek ve üretmiş oldukları ilaç ve gübreleri patates üzerinde uygulayarak gösterecekler. Kök hücreden patates tohumu üreten yerli firmalardan, Patates tohumu konusunda faaliyet gösteren Uluslararası firmalara kadar Patates tohumu üreten yurtiçi ve yurtdışına satışını gerçekleştiren tüm firmalar Potato Days Turkey fuarında yer alıyor. Bununla birlikte sözleşmeli üretim yaptıran sanayilik patates üretimi konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarla fuara büyük ilgi gösteriyor ve destek oluyor.

7 ÜLKEDEN PATATES ÜRETİCİLERİ KATILACAK

Sadece Türkiye değil Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri ’de içine alan bir organizasyon

Türkiye’nin Coğrafi konumu sebebiyle, Patatesin hasat dönemi çevre ülkelerde hasatın olmadığı döneme denk gelmektedir ve bu da Türkiye’yi ihracat konusunda önemli bir konuma taşımaktadır. İran, Fas, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Ukrayna ve Rusya Patates üretici birliklerinden gelecek üreticiler ve iş adamları ile bölgenin Patates fuarı olması hedefleniyor.

22-24 Ağustos tarihleri arasında Konya – Karaömerler’de düzenlenecek olan Potato Days Turkey Fuarı ile ilgili en güncel bilgileri, fuar etkinlik programı ve özel deneme gösterilerinin bilgilerine https://www.potatodaysturkey.com adresinden ulaşabiliyor.

 

Etiketler :