"Türkiye'nin en ufak bir açığını arıyorlar"

"Türkiye'nin en ufak bir açığını arıyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan:- "Bu yolculukta hep birlikte el ele vermemiz lazım. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Dört tarafımız bir şekilde çevrilmiş. Türkiye'nin mağdur olması, ufalması, parçalanması ve bi

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Bu yolculukta hep birlikte el ele vermemiz lazım. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Dört tarafımız bir şekilde çevrilmiş. Türkiye'nin mağdur olması, ufalması, parçalanması ve birilerine bazı ülkeler gibi yem olmasını istiyorlar. Beraber yürüyoruz dediğimiz dış ülkeler bugün Türkiye'nin en ufak bir açığını arıyor." dedi.

Karacan, Uzunköprü'deki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Uzunköprü 6. İlçe Kongresi'nde, Türkiye'nin el ele, kol kola, birlik ve beraberlik içerisinde 2019, 2023 ve 2071 hedeflerine yol aldığını söyledi.

Türkiye'nin geleceği için bu hedeflerin herkesin boynuna borç olduğunu belirten Karacan, şöyle konuştu:

"Evlatlarımız için boynumuza borçtur. Bu ülkenin geleceği için bu ülkenin bundan sonraki vizyonu için kefenini giymiş bir lideri için hepimizin boynunun borcudur. Liderimiz 15 Temmuz gecesi nasıl sokaklara bu halkını çıkarıp, 15 Temmuz gecesi bu memleketi kurtardıysa, istiklal mücadelesi veren atalarımız gibi dedelerimiz gibi Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet gibi bizim de 2023'e ulaşmamız gerekiyor. Bu memleketi atalarımız, dedelerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyeti kurarken bizlere boşuna emanet etmedi."

Türkiye'yi daha iyi yerlere ve hedeflere taşımanın her vatandaşın boynunun borcu olduğunu aktaran Karacan, şöyle devam etti:

"Daha gerilere koalisyon dönemlerine gitmiyorum. 2015'teki haziranı yaşadık. Türkiye'nin haziran ve kasım arasındaki istikrarsızlıkla nasıl gerilere gittiğini gördük. AK Parti üyesi olsun olmasın ülkemizin geleceği için tüm vatandaşlarımdan şunu istirham ediyorum. Bu yolculukta hep birlikte el ele vermemiz lazım. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Dört tarafımız bir şekilde çevrilmiş. Türkiye'nin mağdur olması, ufalması, parçalanması ve birilerine bazı ülkeler gibi yem olmasını istiyorlar. Beraber yürüyoruz dediğimiz dış ülkeler bugün Türkiye'nin en ufak bir açığını arıyor. Allah'tan liderimiz sayesinde, Allah'tan liderimiz gibi düşünen ekip sayesinde, Allah'tan devletini, milletini seven bazı genel başkanlarla beraber Meclis'te el ele verip, kol kola verip böyle kanunlar çıkardığımız için şu anda biz buradayız. Yoksa 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesi gerçekleşseydi Allah muhafaza bugün hiçbirimiz buralarda olamazdık. Bugün hiçbir liderimiz, milletvekilimiz, muhtarımız, kooperatif başkanlarımız, yönetim kurulu üyeleri ve hiçbir siyasi parti üyeleri yerinde olamazdı. Biz bunları 80'lerde gördük. Daha öncesini de gördük."

-"Damarlarımızda asil kan mevcuttur"

Karacan, kongrenin ardından gazetecilerin, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin sorusuna, Amerika ve yandaşlarının, Türkiye'ye karşı çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bunları herkesin gördüğünü aktaran Karacan, "Amerika ile olan konularda, başta FETÖ olayından dolayı Türkiye'nin tavrını görüyoruz. Herkes yapması gerekeni yapıyor bu konuda. Biz güçlü Türk milleti olarak inşallah her şeyin hakkından ve üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bizim damarlarımızda asil kan mevcuttur."

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Karacan'a tarihi Uzunköprü tablosu ve Uzunköprü pirinci hediye etti.

Kongreye, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve partililer katıldı.

Karacan, Uzunköprü'de ve Havsa ilçesinde vatandaşlarla da sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :