"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç:- "2015'te Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde Adana'dan 14 firma yer aldı"

ADANA (AA) - Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, "2015'te Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde Adana'dan 14 firma yer aldı." değerlendirmesinde bulundu.

ADASO Başkanı Kıvanç, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'dan 14 firmanın, İstanbul Sanayi Odası tarafından ilan edilen 2015 yılı araştırmasına göre, ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında yer aldığını belirtti.

Kıvanç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Köklü ve güçlü sanayi geçmişine sahip Adana için firma sayısını yeterli görmüyoruz. Sanayi firmaları açısından oldukça zorlu bir süreç yaşandı. Komşu coğrafyalarda ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, firmaların temkinli hareket etmesini gerektirdi. Teşvik sistemi kaynaklı olumsuzluklara rağmen, Adana, zorlu dönemde belirsizlikleri etkin şekilde yönetmeyi sürdürdü. Adana sanayisinin güçlü biçimde daha ileri seviyelere taşınması, hak ettiği yere kavuşabilmesi için daha çok gayret gösterilmesi gerekiyor. Gelecekte çok daha fazla Adana firmasının en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında kendine yer bulmasını ümit ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :