Türkiye'den Filistin'e 5 milyon dolar yardım resmileşti

Türkiye'den Filistin'e 5 milyon dolar yardım resmileşti

Koronavirüsle mücadele kapsamında dünyanın dört bir noktasına yardım eli uzatan Türkiye'nin Filistin'e de yardım yapacağı açıklanmıştı. Resmi Gazete'de yayınlanan ilanla Filistin'e yapılacak yardımın detayları verildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin koronavirüsle mücadele eden Filistin'e tıbbi ve mali yardım yapacağı bildirilmişti.

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele eden ülkelere yardımını sürdürüyor. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede kapsamında Filistin'e tıbbi ve mali yardımda bulunacağı duyurulmuştu.

Açıklamada, Filistin'in koronavirüs salgınıyla mücadeledeki çabalarının desteklenmesi amacıyla 5 milyon dolar yardım yapılacağı, ayrıca çok sayıda maske, özel kıyafet ve tıbbi ekipman gönderileceği aktarılmıştı.

Türkiye'nin Filistin'e yardımı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Gazetede yer alan bilgilerde Filistin'e yapılacak olan yardımın detaylarına yer verildi.

ABD DE AYNI MİKTARI SÖZ VERDİ

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David M. Friedman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ülkesinin Filistin'e 5 milyon dolarlık yardımda bulunacağını belirtti.

Yardımın Kovid-19 ile mücadele kapsamında Filistin'deki hastaneler ve Filistinlilerin hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını kaydeden Friedman, "ABD bu kriz döneminde Filistin halkına yardım etmeye hazırdır." ifadesini kullandı.

TRUMP, FİLİSTİN'E YARDIMLARI KESMİŞTİ

Washington, ilk olarak Ocak 2018'de Filistin'e yapacağı 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünü "tekrar gözden geçirmek üzere" askıya aldığını açıklamıştı.

Bu adımın ardından 25 Ağustos 2018'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Filistin'e yapılması planlanan 200 milyon dolarlık ekonomik yardımın başka yerlere aktarılması kararı alınmıştı.

Etiketler :