Türkiye'den Çad'a burs desteği

Türkiye'den Çad'a burs desteği

Çad Büyükelçisi Serdar Cengiz, Türkiye'nin bu yıl Çad’dan 248 öğrenciye burs verdiğini söyledi.AA muhabirine konuşan Cengiz, "Ülkemizin...

Çad Büyükelçisi Serdar Cengiz, Türkiye'nin bu yıl Çad’dan 248 öğrenciye burs verdiğini söyledi.

 Cengiz, "Ülkemizin çeşitli üniversiteleri, vakıfları ve resmi kurumlarının verdiği burs destekleri, yurt dışında ülkemizin tanıtılmasını sağladığı gibi, bu burslar ile iki ülke arasında kültürel bir köprü kurulmuştur." dedi.

Türkiye'nin Çad'daki eğitime yönelik kalıcı çalışmaları desteklediğini vurgulayan Cengiz, "Bunun başında yarının sahipleri olan gençlerin eğitimine verdiği burs desteği gelmektedir. Türkiye’nin Çad’a verdiği bu burs desteğinin yanında kendi imkanları ile de Türkiye’ye gelip okuyan Çad gençleri için Türkiye’de eğitim görmek bir ayrıcalık olmaktadır. Türkiye, verdiği eğitim desteğiyle Çad’ın eğitilmiş insan sayısının artmasına katkıda bulunmaktadır." diye konuştu.

Büyükelçi Cengiz, Türkiye'nin Çad devletine hiçbir ülkenin yapmadığı kadar burs desteğini sağladığına dikkati çekti. Cengiz, Türkiye'den verilen 248 burstan, 200'ünün Karabük Üniversitesinden, 31'inin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından(YTB), 17'sinin Diyanet Vakfından gelmediğini belirtti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :