Türkiye'de Whatsapp depremi sürüyor

Türkiye'de Whatsapp depremi sürüyor

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp yeni gizlilik güncellemesi ile büyük tepki topladı. Türkiye'de de kullanıcılar birer birer Whatsapp'ı terk etmeye başladılar.

Dünyada da 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp, alıcılarına dayattığı Gizlilik Sözleşmesiyle tüm dünyada büyük tepki çekti.

Yeni güncellemeyle, hesap bilgileri, mesajlar, işlem ve ödeme verileri gibi kişiye özel tüm veriler, şirket tarafından alınıp paylaşılabilecek. Kullanıcılar, 8 Şubat'a kadar güncellemeye izin vermedikleri taktirde uygulamayı kullanamayacak.

Yeni güncellemeden Avrupa Birliği ülkelerinin muaf tutulması tepkileri daha da arttırdı. Whatsapp'ın güvenli olmadığını düşünen Türk Kullanıcılar, çareyi milli mesajlaşma platformu olan BİP'de gördü. Sosyal medyada #WhatsapSiliyoruz hashtagi ile başlatılan kampanyaya milyonlarca kullanıcı destek verdi.

BİP, Whatsapp'ın aldığı karardan sonra 1 günde 100 binden fazla indirmeye ulaştı. Whatsapp'ın tüm özelliklerini barındıran uygulama gizlilik konusunda da özverili bir tutum sergiliyor. Ayrıca tüm verilerini Türkiye'de depoladığından Whatsapp'a alternatif uygulama arayanlar için kullanıcıların tercih sebebi olarak görünüyor.

Türkiye'nin milli mesajlaşma uygulaması BİP'e birçok isimden de destek yağdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Ülkemizin teknoloji firmaları rekabette sınır tanımıyor. Tercih yaparken artık alternatifsiz değiliz!'' paylaşımında bulundu.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından, Whatsapp'tan ayrıldığını duyurdu. ''Kullandığım mesajlaşma programları: BİP ve Açık kaynak kodlu olduğu için de Telegram ve Signal'' ifadelerini kullandı.

T.C Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da veri mahremiyetinin önemine vurgu yaptı. ''BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimiz de var.'' diyen Koç, tüm vatandaşları yerli uygulamaları kullanmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da gazetecilerle olan bilgi paylaşımlarını BİP uygulaması üzerinden yapma kararı aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.