Türkiye'de ve çoğunlukla İstanbul'da duyulan uğultunun kaynağı ne? Kıyamet günü yaklaştı mı?

Türkiye'de ve çoğunlukla İstanbul'da duyulan uğultunun kaynağı ne? Kıyamet günü yaklaştı mı?

İstanbul’da yaşanan son depremden sonra gözler ortaya çıkan uğultunun kaynağına çevrildi. Sesiyle korku yayan uğultunun kaynağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken uğultu hakkında birçok söylenti ortaya çıktı.

Türkiye bir yandan koronavirüsle mücadele verirken diğer yandan İstanbul’da yaşanan deprem adeta şok etkisi yarattı.

Bunun yanı sıra İstanbul’da gece saatlerinde birkaç kez duyulan uğultu ise korku seviyesinin artmasına neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  verilerine göre, saat 2:56'da İstanbul'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 17 kilometre olarak açıklandı.

İSTANBUL DEPREMİ 14 NİSAN 2020

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğümü 3.8, derinliğini ise 7 kilometre olarak açıkladı.

AFAD'tan depremin ardından yapılan açıklamada, "Karadeniz'de İstanbul, Arnavutköy açıklarında, saat 02.56'da 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun deprem sonrası yaptığı açıklama şöyle;

Kıymetli arkadaşlar,

Depremin BÜYÜKLÜĞÜ : 3.8

DEPREMİN ŞİDDETİ: MUHTEMELEN

BÜYÜKLÜK: Sismometrelerle ölçtüğümüz değer 3.5, 5.4 gibi

ŞİDDET: Yıkıcılık etkisi I den XII ye kadar giden, hiisedilme ve yıkılma derecesi

UĞULTUNUN KAYNAĞI NE?

Deprem sonrası ortaya çıkan uğultu hakkında da birçok senaryo ortaya atıldı. Kimileri Kıyamet Meleği olarak bilinen İsrafil vurgusu yaparken kimileri de ABD’nin elinde olduğu bilinen HAARP projesine atıfta bulundu.

Öte yandan son gelen bilgilerde Karadeniz’in kuzey kesimlerine yani Ukrayna kıyılarına düştüğü tahmin edilen astreoitin bu sese neden olduğu söylendi.

İSRAFİL SURU NASIL ÜFLEYECEK?

Kıyamet Meleği İsrafil’in suru üfleyeceği güne ait Hadisler ve Kur’an-ı Kerim’de geçen bilgiler şu şekilde:

“Allah göklerle yeri yarattıktan sonra Sûr’u yarattı ve onu İsrafil’e verdi…”

Taberî, Camiu’l-Beyan 16/25, Kurtubî

Neml Sûresi 87. Ayette ise şöyle deniyor: “Sûr’a üfürüleceği ve Allah’ın dilediği kimselerden başka, göklerdeki herkesin, yerdeki herkesin korkuya kapılacağı günü hatırla.”

Kıyamet Suresi 6. Ayette ise “Kıyâmet günü ne zamanmış?” derler. Gözler kamaştığı, ay tutulduğu, güneş ve ay bir araya getirildiği zaman. İşte o gün insan, “Kaçacak yer neresi?” der. Hayır; sığınılacak hiçbir yer yoktur. O gün varılacak yer, ancak Rabbinin huzurudur. Yaptığı ve yapmayıp geri bıraktığı her şey o gün insana bildirilir” denmektedir.

Hakka Suresi 13, 14 ve 15’inci ayetlerde ise “Sûr’a bir defa üfürüldüğünde, yeryüzü ve dağlar yerinden kaldırılır, birbirine defalarca çarpmakla darmadağın edilir. İşte o zaman olan olmuştur. Gök yarılmış, intizamından çıkmıştır” denilmektedir.

Allah, Zümer Suresi’nin 68’inci ayetinde ise konuyla alakalı “Sûr üfürülür. Ve Allah’ın dilediklerinden başka göklerde kim var, yerde kim varsa düşüp ölür” buyurmuştur.

Yasin Suresi’nde ise Allah, “Ve Sûr üflenir. Onlar kabirlerinden kalkıp Rablerinin huzuruna koşarlar. “Eyvah bize!” derler. “Yattığımız yerden bizi kim kaldırdı? İşte Rahmân’ın vaadi bu. Meğer Peygamberler doğru söylemişler.” İşte tek bir sestir ki, hepsi birden toplanıp huzurumuza getirilirler” buyurmuştur.

Bu bilgiler ışığında İsrafil’in sûra üflemiş olması olası değildir.

KORONAVİRÜS SALGINI SÖYLENTİLERİ TETİKLEDİ

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından sonra uzmanlar vatandaşlardan anksiyete bozukluğuna vurgu yaparak uzmanların yapacağı açıklamaları ve belirtileri yakinen takip etmelerini istiyor. Yani dünyanın bunun gibi birçok salgın gördüğünü belirterek insanların bu kaygılarından kurtulmalarını işaret ediyorlar.
Bazı kesimler de kıyamet gününün yaklaştığı ve bu dönemde olabileceğini söylemesi ise durumun daha da vahim bir hale gelmesinin önünü açmış oldu.

DAHA ÖNCE DE KIYAMET TAHMİNİ YAPILMIŞTI

Daha önce de birçok kişi kıyamet gününü tahmin etme girişiminde bulundu ancak bu konuda ne kadar başarısız oldukları ve manüpülasyon peşinde oldukları ortaya çıktı.
2012 senesinde Maya Takvimi’nin bittiğinin görülmesi üzerine Türkiye’de İzmir sınırları içinde yer alan Şirince’de kıyametin kopmayacağı söylentilerine şahit olunmuştu. Milyonlarca insan adeta akın akın Şirince’ye gitmişti.

KIYAMET TAHMİNCİLERİ

Seri şekilde komplo teorisi üreten ve daha önce 23 Eylül ve 19 Kasım 2017 tarihlerinde kıyametin kopacağını öne süren numeroloji uzmanı David Meade, kıyamet için şimdi de 11 Nisan 2018 tarihini işaret etmiş ancak gelinen nokta itibariyle kıyametin kopmadığı ortadadır.

Hakkında epey bir komplo teorisi üretilse de Kayıp Gezegen X Nibiru’nun gerçekte var olduğunu kanıtlayan hiçbir delil yok. NASA da böyle bir gezegenin var olmadığı ve Dünya’ya da çarpmayacağını açıklamıştı.

UĞULTUNUN KAYNAĞI

Daha önce ABD’nin Kaliforniya eyaletinde duyulan sesler 7 yıl önce de bunun dışında yüzlerce farklı noktada duyulmuştu.

O dönem uzmanlar bu seslerin güneş sisteminden dünyaya geldiğini iddiasını ortaya atmışlardı.

Bazı kaynaklar bu sesin kaynağını Dünya’nın bir manyetik alanı olduğu ve bu manyetik alanın sanki bir kalkan gibi Güneş rüzgarının doğrudan bize ulaşmasını engellediği görüşünü savunuyor.

Bu görüşü destekleyen en büyük kanıt cümle ise “Yüklü parçacıklar hareket halindeyken manyetik alanla karşılaşırlarsa yön değiştirirler”

Etiketler :