Türkiye'de müzik eğitiminde devrim gibi adım

Türkiye'de müzik eğitiminde devrim gibi adım

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi'nde kurulacak.

Türkiye'de sanat eğitimi alanında önemli bir dönemeç yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi'nde hayata geçirilecek. Protokol kapsamında, ilköğretim müfredatının yanı sıra müzik alanında da eğitim verilerek Türk müziğinde nitelikli insan kaynağının artırılması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, 2014 yılından itibaren uygulanan "proje okul" formatına bir yenisini ekleyerek, sanat eğitimine yönelik devrim niteliğinde bir adım attıklarını vurguladı. Meslek liselerinin tematik hale gelmesi sürecinde önemli adımlar attıklarını belirten Tekin, bu kez müzik eğitimi konusunda da benzer bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etti.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ise Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sanat eğitimi için önemli bir adım atıldığını belirtti. Özden, üniversite bünyesinde kurulacak ilkokul, ortaokul ve liseyle birlikte müzik eğitiminin çok küçük yaşlardan itibaren başlayacağı bir sürecin başlatılacağını dile getirerek, bu adımın müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde olduğuna inandığını söyledi.

Bu girişimle, Türkiye'de müzik eğitimine erken yaşlarda başlanması ve yetenekli çocuklar için yeni bir eğitim alanının oluşturulması hedefleniyor. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde kurulacak olan Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu, Türk müziğinin gelecekteki yetenekli isimlerine nitelikli bir eğitim sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.