Türkiye'de en beğenilen siyasetçi kim?

Türkiye'de en beğenilen siyasetçi kim?

Mart 2020 "Türkiye'nin Nabzı" raporunda, Türkiye'deki siyasi aktörlerin beğenilme oranları yer aldı. Zirveyi Cumhurbaşkanı Erdoğan alırken; sıralama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş takip etti.

Araştırmada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kovid-19 salgınından beri beğenilme oranındaki sıçramanın AK Parti'de bir kıpırdanmaya yol açmadığı görünüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mart 2020 sonu itibarıyla Türkiye'de siyasi aktörlerin beğenilme (popülarite) oranlarını gösteren listede geri sıralarda yer aldığını ancak partisinden 4 siyasetçinin listede var olduğuna dikkati çekti.

vatandasa-soruldu-turkiye-de-en-begenilen-siyasi-13141014-7358-m.jpg


ZİRVEDE ERDOĞAN VAR, TAKİPÇİSİ İMAMOĞLU
Mart 2020 sonu itibarıyla Türkiye'de siyasi aktörlerin beğenilme (popülarite) oranlarını gösteren listede birinci sırada yüzde 57,2 ile Erdoğan'ı görüyoruz. İkinci sırada Kılıçdaroğlu yok, ama İstanbul'un CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu var. Üstelik yüzde 53 ile hemen arkasında. Üçüncü sırada yine bir CHP'li, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, %44. Dördüncü İYİ Parti lideri Meral Akşener (%37,3), beşinci sırada MHP lideri Devlet Bahçeli (%35.2), altıncı sırada önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (%34,3), yedi CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer (27,3) ve sekizinci sırada yüzde 25,2 ile CHP lideri Kılıçdaroğlu yer alıyor.

Etiketler :