Türkiye'de düğün salonları ne zaman faaliyete girecek?

Türkiye'de düğün salonları ne zaman faaliyete girecek?

Koronavirüs salgınıyla değişen hayatta kısıtlamaların kaldırılması için hazırlanan Covid-19 normalleşme planında birçok konuya değiniliyor. Yaş kısıtlaması ve sosyal mesafe kurallarından ötürü birçok çift düğünlerini ertelemek zorunda kaldı.

10 Mart'tan itibaren koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de hayat normal şartlarından ayrılarak başka bir sürece girdi. Sağlık Bakanlığı'nın evde kal çağrıları büyük ölçüde askıda kalırken sokağa çıkma kısıtlaması ve birçok alanda getirilen kısıtlamalarla salgının önü alındı. Şimdi ise alınan başarılı sonuç sonrası kısıtlamaların kaldırılması gündemde.

Türkiye'de geçtiğimiz haftadan itibaren normalleşme sürecinin ilk adımları atılmaya başlandı. Bir kaç aksilik dışında bu konuda da tam başarı sağlandı. Kontrollü hayat adı verilen yeni yaşam tarzıyla hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı ise bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Türkiye'de ise bir gelenek olan düğünlerin önü de tedbirlerin kaldırılmasıyla yeniden açılmış olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda hazırlanan normalleşme planına göre düğünler yapılabilecek.

İlk olarak 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren nikah salonlarında yüzde 25 kapasiteyle salonlar açılabilecek. Bunun ardından da 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle süreç izlenerek gerekli şartların sağlanmasıyla birlikte düğün salonları faaliyetlerine başlayabilecek.

Etiketler :