Türkiye'de 31 ilde 23-24-25-26 Nisan sokağa çıkma yasağı uzayacak mı? Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Türkiye'de 31 ilde 23-24-25-26 Nisan sokağa çıkma yasağı uzayacak mı? Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve koronavirüsün en çok görüldüğü illerin başında olan Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı kararı verildi. Bunun ardından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden de açıklama geldi.

İlk olarak geçtiğimiz hafta koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve koronavirüsün en çok görüldüğü illerin başında olan Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı kararı verilmişti.

Önceki gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18-19 Nisan 2020 tarihleri arasında yine sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ilan etti.

Bunun ardından bilgi kirliliğinin çokça yaşandığı sosyal medyada yeni bir iddiayla gündem çalkalandı.

İddiaya göre sokağa çıkma yasağı 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde de uygulanacak.
Kaynağı henüz belli olmayan ve bir sosyal medya sayfasında yer alan bilgilerde şu metin resmi makamların açıklama yapmamasına rağmen ortaya atıldı:

“Arkadaşlar henüz kesin olmamakla birlikte iç işleri bakanlığının 23-24-25-26 Nisan ve 01-02-03 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı planladığı duyumlarımız var. 23 Nisan ve 01 mayıs resmi kurumlar için tatil olduğundan hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile birleştirilebileceği öngörüsü ve söylentisi mevcuttur. Buna göre eğer bu durum gerçekleşir ise gelecek hafta 3 işgünü, sonraki hafta ise 4 iş günü olabilir(?) Biz bu senaryoya hazırlıklı olalım, şimdiden kendi rut planlama ve hazırlıklarımızı yapalım, haftalık tüm müşterilerin siparişlerinin alınması ile ilgili bu sürece hazırlıklı olalım.”

“Değerli Sorumlu Hemşiremiz; Geride bıraktığımız hafta sonu uygulanan sokağa çıkma  yasağının bu hafta sonu 18-19 Nisan ve 23-24-25- 26 Nisan 2020 günlerinde de devam edecektir.

Çalışma listelerinizi şimdiden organize ediniz. Evi yakın, ulaşım sorunu yaşamayacak , hastanede kalan veya kalabilecek olan çalışanlarımızı planlayalım.
Planlama yapılamayan alanlarımız lütfen bilgi veriniz ki destek sağlayalım.
Bilginize.”

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medyada yer alan 23-26 Nisan ile 1-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

EGM'den yapılan açıklamada, sosyal medyadaki iddiaların gerçek olmadığı ve söz konusu iddialar hakkında gerekli tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün bir kısım sosyal medya hesaplarından İçişleri Bakanlığınca önümüzdeki hafta 23-24-25-26 Nisan ve 1-2-3 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konularla ilgili olarak resmi makamlarca yapılacak açıklamalara itibar etmeleri gerekmekte olup, bu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli tahkikatlar başlatılmıştır."

 

Etiketler :