Türkiye'de 28 Mayıs 2020 tarihinde neler olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak mı?

Türkiye'de 28 Mayıs 2020 tarihinde neler olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak mı?

Koronavirüsle yoğun mücadele veren Türkiye'de normalleşme takviminde yer alan gelişmeler bir bir yürürlüğe giriyor. Peki bugün Türkiye'de neler yaşanacak? Hangi gelişmeler yaşanacak?

10 Mart tarihinden bu yana koronavirüs mücadelesi veren Türkiye'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Dünyada örnek gösterilen mücadelesiyle Türkiye, salgını büyük ölçüde kontrol altına aldı.

Türkiye'de bugün de yeni gelişmeler bekleniyor. Turizmde 18 farklı başlıkta normalleşme takvimini yürürlüğe sokan Türkiye'de 28 Mayıs 2020 tarihinde de önemli gelişmeler yaşanacak.

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin yeniden başlatılması dolayısıyla Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin, gardan uğurlanması törenine katılacak.

(Ankara/07.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00 )

3- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı ekonomik güven endeksi ile 2020 yılı bitkisel üretim 1. tahminini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Libya hükümeti ile darbeci Halife Hafter milisleri arasında yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

SPOR

1- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, federasyonun Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.

(İstanbul/11.00)

2- İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 8. Fetih Kupası okçuluk yarışmaları, sıralama ve bireysel eleme atışlarıyla Okçular Vakfı Tesisleri'nde başlayacak.

(İstanbul/08.30)

Etiketler :