Türkiye'de 17 Ağustos koronavirüs tablosunda ağır hasta sayısında artış devam etti! İŞTE SON DURUM

Türkiye'de 17 Ağustos koronavirüs tablosunda ağır hasta sayısında artış devam etti! İŞTE SON DURUM

Türkiye’de bir türlü artışı önlenemeyen koronavirüs vakaları son günlerde yine tırmanışa geçti. Son 2 günde ortalama 70 bin test yapıldı ve tabloda iyileşen sayısı yeni vakaların gerisinde kaldı. Vakaların 17 Ağustos’ta da yükseliş yaşadığı görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Güncel verilere göre 74 bin 846 testin daha yapılmasıyla toplam test sayısı 5 milyon 800 bin 88’e ulaştı.

Son 24 saatte 22 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 5 bin 996’ya yükseldi. Tespit edilen bin 233 vakayla birlikte vaka sayısı da 250 bin 542’ye çıktı.

Verilere göre sağlığına kavuşan bin 2 hastayla birlikte toplam iyileşen kişi sayısı 231 bin 971’e yükseldi. Öte yandan hastalardaki zatürre oranı yüzde 7,5 ağır hasta sayısı da 686 oldu.

TEDBİR YA DA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Bakan Koca kendine ait sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda kısıtlamalara değinerek kararlı bir cümle sarfetti. Bakan Koca paylaşımında “Birleşmiş Milletler toplanıp, dünyada sokağa çıkma yasağı ilan etsin.” Bir uçtakiler, salgınla mücadeleyi bu zihniyette görüyor. Diğer uçtakiler; hastalık, ölüm, mühim değil diyor. Tedbirler hem salgınla yaşamayı hem mücadeleyi mümkün kılıyor” cümlesini kullandı.
efpa5tkwoaacr9f.jpg

Etiketler :