Türkiye Yazarlar Birliği 2019 'Yılın Yazarı' Ödülleri Konya’daki sahiplerine ulaştı

Türkiye Yazarlar Birliği 2019 'Yılın Yazarı' Ödülleri Konya’daki sahiplerine ulaştı

TYB’nin 'Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri' koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşiyor. Konya’daki törende yazarlar Mehmet Ali Köseoğlu ve Muammer Ulutürk ödülleriyle buluştu.

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) 2019 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" Ödülleri Konya’daki sahiplerini buldu. TYB Konya Şubesi’ndeki törende Şehir Kitapları dalında Çizgi Yayınları’ndan çıkan “Menteşe’deki Muğla” kitabıyla Mehmet Ali Köseoğlu, deneme dalında ise Hece Yayınları’ndan çıkan “Fotoğrafname” kitabıyla Muammer Ulutürk ödüllerini aldı. Yılın Yazarı Ödülleri TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı tarafından takdim edildi. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, bir yandan 2020 yılının “Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları”nın belirlenmesi için çalışırken diğer yandan da 2019 yılının ödüllerinin sahiplerine takdimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

ÖDÜL TÖRENİ DİJİTAL MECRALARDA YAYINLANACAK

Ahmet Köseoğlu, “TYB, 39 yıldır Türkiye’nin değerli yazar, fikir adamı ve sanatçılarını bu ödülle taltif ediyor. Bu yılki ödül programını Konya’da gerçekleştirmeye hazırlanırken maalesef salgın dolayısıyla toplu bir program gerçekleştirememiş olduk. Genel Merkezimizin aldığı kararla ödüller yazarlarımızın, sanatçılarımızın şehirlerine gidilerek ve orada çekimler yapılarak gerçekleştiriliyor. Biz de Konya’da yaşayan yazarlarımız Mehmet Ali Köseoğlu ve Muammer Ulutürk’e ödüllerini TYB Konya Şubemizde düzenlediğimiz bu programla takdim ediyoruz. Önümüzdeki günlerde şehirlerde gerçekleşen ödül törenleri toplu bir program haline getirilerek dijital mecralarda yayınlanacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu salgın hastalık belasından kurtularak ödül törenlerimizi daha geniş mekanlarda ve daha geniş katılımlarla gerçekleştiririz” dedi.

ÖDÜLLER ŞEHRİN KÜLTÜREL BİRİKİMİNE İŞARETTİR

Bu ödüllerin yazar, fikir adamı ve sanatçılara bir moral ve teşvik anlamı taşıdığına işaret eden Köseoğlu, Konyalı ve Konya’da yaşayan isimlerin de hemen her yılki ödüllere isimlerini yazdırmalarının şehrin kültürel birikimine de bir işaret olduğunu kaydetti. Yazarlar Mehmet Ali Köseoğlu ve Muammer Ulutürk’ü tebrik eden Köseoğlu, “Hem şehrin hem de ülkemizin kültürel atmosferine katkılarınızın artarak devam edeceğini umuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye kaydetti. Daha sonra ödül töreni icra edildi. Mehmet Ali Köseoğlu’nun ödülünü Başkan Ahmet Köseoğlu, Muammer Ulutürk’ün ödülünü ise Prof. Dr. Ahmet Çaycı takdim etti. Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yazarlarla yapılan kısa söyleşi çekimlerinin ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.