Türkiye ve ABD Yeşil Teknoloji Heyetleri TOBB Etkinliğinde Buluştu

Türkiye ve ABD Yeşil Teknoloji Heyetleri TOBB Etkinliğinde Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Greentech Tech Heyeti Çalışma Yemeği'nde, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Yeşil Teknoloji heyetleri, ekonomik işbirliği ve ticaret hedeflerini tartıştı.

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Yeşil Teknoloji heyetleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. TOBB'un Greentech Tech Heyeti Çalışma Yemeği etkinliği, Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin derinlemesine ele alındığı bir platform oldu.

Toplantıda, 2023 yılında Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin rekor kırarak 33 milyar dolara ulaştığı vurgulandı. İki ülke arasındaki ticaretin artan bir ivmeyle devam ettiği belirtilirken, gelecek yıllarda hedefin 100 milyar dolar seviyesine çıkması öngörüldü. Yeşil Teknoloji misyonunun bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacağına dikkat çekildi.

Türkiye ve ABD Yeşil Teknoloji Heyetleri TOBB Etkinliğinde Buluştu

Toplantıda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini daha da güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak istediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren ABD şirketlerinin ekonomiye sağladığı katkıları da vurgulayarak, ticaretteki potansiyelin daha da artırılması gerektiğini ifade etti.

TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ise, ABD Ticaret Odası ve Yeşil Teknoloji heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Türkiye ve ABD arasındaki ticari işbirliğinin önemine değindi. İki ülke arasındaki ticaretin artmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerin güçlendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu durumun Türk-ABD askeri ve siyasi ortaklığını da destekleyeceğini vurguladı.

Türkiye ve ABD Yeşil Teknoloji Heyetleri TOBB Etkinliğinde Buluştu

ABD'li yatırımcıların Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmasının beklendiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ticaret potansiyeline vurgu yaparak, serbest ticaret anlaşmalarının karşılıklı ticareti artıracağını belirtti.

Toplantıda, yeşil teknoloji misyonunun Türkiye ve ABD arasındaki ticaretin ve yatırımların artmasına önemli bir katkı sağlayacağı vurgulandı. Sektöre özel olarak planlanan bu misyonun, daha ileri işbirliği alanlarının önünü açacağı düşünüldü.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkanlık İklim Özel Temsilciliği Kıdemli Danışmanı Büyükelçi David Thorne ve ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marty Durbin'in katılımıyla gerçekleşen toplantı, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesine yönelik önemli adımların atıldığı bir platform oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.