"Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği

"Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği

Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte, Kore Savaşı şehitleri Piyade Er Süleyman Bacak ve Piyade Er Abdi Bal anıldı

İSTANBUL (AA) - Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde Kore Savaşı şehitleri Piyade Er Süleyman Bacak ve Piyade Er Abdi Bal anıldı.

Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, sancak töreni, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Etkinlikte, Albay Erhan Altunok, Kore Savaşı'nda şehit olan piyade erler Süleyman Bacak ve Abdi Bal'ın hayat hikayelerini anlattı.

Altunok'un anlatımı esnasında salonda bulunanlar ve şehit aileleri, gözyaşlarına hakim olmadı.

Albay Altunok, programı hazırlarken iki şehidin şehadet tarihlerinin 29 Kasım ve bugünün Mevlid Kandili olmasının kendilerini çok etkilediğini dile getirdi.

Şehit Süleyman Bacak'ın kızı Emine Bacak da etkinlikten dolayı Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür ederek, "Ben ve eşim şehit çocuklarıyız. Tekrar şehit olmak gerekirse şehit olmaya hazırız." diye konuştu.

Albay Altunok, şehit Abdi Bal'ın Kore Savaşı'ndayken ailesine gönderdiği mektubu da okudu.

Kürsüye davet edilen şehit Abdi Bal'ın oğlu Halit Bal ise babasını daha 3 aylıkken kaybettiğini söyleyerek, "Babamı tanımıyorum ancak buradaki resimlerinden görüyorum. Bu töreni düzenleyen tüm askeri personele teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra, onur kütüğüne künye çakıldı, şehit ailelerine plaket sunuldu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edilen etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :