Türkiye savunma sanayisi Kuveyt'te

Türkiye savunma sanayisi Kuveyt'te

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit başkanlığında yürütülen görüşmelerde, Kuveytli üst düzey yetkililerle savunma sanayisinde iş birliği konuları değerlendirildi

Türkiye ve Kuveyt savunma sanayisi yetkilileri, Körfez Savunma ve Havacılık Fuarı'nda (GDA 2019) iş birliği konuları ve Türk şirketlerinin takip ettiği projelere ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliğinin (SSI) desteğiyle 20 Türk firmasının katıldığı fuarda, Türk heyetine Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit başkanlık etti.

Yiğit ve beraberindeki heyet, savunma sanayisindeki iş birliği konularında Kuveyt Ulusal Muhafızları Tedarikten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Tuğgeneral Riad Al-Tawari ve Kuveyt Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mohammed Khaled Al-Khadher ile görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde Türk firmalarının Kuveyt'te takip ettiği projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu, savunma sanayisindeki yeni ürün ve kabiliyetler konusunda bilgi verildi.

Korgeneral Al-Khadher Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek, SSB Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Dr. Murat Ceran eşliğinde firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :