Türkiye-Litvanya diplomatik ilişkilerinin 25. yılı

Türkiye-Litvanya diplomatik ilişkilerinin 25. yılı

Türkiye ile Litvanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıl dönümü, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Brüzga'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı

ANKARA (AA) - Türkiye-Litvanya diplomatik ilişkilerinin 25. yıl dönümü, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Yeni elçilik binasının resmi açılışının da kutlandığı resepsiyona Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Büyükelçi Lebibe Gülhan Ulutekin'in yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlanılan resepsiyonda, ülke marşlarının çalınmasının ardından konuşmalara geçildi.

Büyükelçi Brüzga, Türkiye ile Litvanya arasındaki ilişkilerin güven ve iyi niyet üzerine kurulduğunu söyledi.

Brüzga, diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden geçen 25 yılın ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin ilk günkü gibi sağlam olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Litvanya'nın stratejik ortaklar olduklarını belirten Brüzga, Litvanya'nın Türkiye ile karşılıklı fayda temelindeki iş birliğinin geliştirilmesi konusundaki güçlü kararlılığını dile getirdi.

Brüzga, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkileri konusunda ise "ortak Avrupa geleceğine güçlü şekilde inandığını" söyledi.

Büyükelçi Ulutekin de iki ülke ilişkilerinin 25. yılını ve yeni elçilik binasının açılışını kutladı, İstanbul'daki terör saldırısının ardından Türkiye'ye desteklerini ileten Litvanya'ya teşekkür etti.

Ulutekin, iki ülke arasındaki ilişkilerin 25 yıldan çok daha eski olduğunu ve 25 yıl önce başlayan diplomatik ilişkilerle taçlandırıldığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :