Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Gül:- "Bu büyüme rakamı, yıl bazında büyüme rakamlarının daha iyi olacağının göstergesidir. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemi

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, açıklanan büyüme rakamının yıl bazında büyüme rakamlarının daha iyi olacağının göstergesi olduğunu belirterek, "Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesidir." dedi.

Gül, yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firma-2016 Araştırması'nı açıkladığını belirterek, buna göre Gaziantep'in ilk 50'de 2, ilk 100'de 5, ilk 500'de 35, ilk 1000'de ise 73 firması bulunduğunu ifade etti.

Bunun ülke ve kendileri için gurur kaynağı olduğunu kaydeden Gül, Gaziantep'in buna göre bir önceki yıla göre 62 olan ilk 1000'deki ihracatçı sayısını 2016 yılında 73'e çıkardığını vurgulayarak, "2015 yılında 4'üncü sırada olan Gaziantepimiz 2016 yılında 3'üncü sıraya yükselmiştir. Bu çerçevede, Gaziantep, 2016 yılında toplam 6 milyar 258 milyon 347 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Ocak-mayıs 2017 döneminde de Gaziantep'in ihracatı yüzde 5,1 artışla 2 milyar 719 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 5'inci şehriyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kampanyası kapsamında Gaziantep'te 20 bine yakın kişiye istihdam sağlandığını belirten Gül, bütün bunların şehrin güneyinde, Suriye'deki iç savaş ve bölge ülkelerindeki güvensizlik ortamına rağmen başarıldığına dikkati çekti.

Gül, şöyle devam etti:

"Bu sonuçlar ülkemizin gidişatını kötü gösterme gayretinde olanlara yerinde bir cevap olmuştur. Milletimiz üretiyor, ihraç ediyor, ekonomi büyüyor, Gaziantep üretiyor ve ihraç ediyor. Gaziantep'te her şartta üreten, istihdam oluşturan, katma değer sağlayan, ihracat yapan iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, ihracatın daha da teşvik edilmesi açısından elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Ülke olarak her geçen gün ihracat yapılan ülke sayısını artırmaktayız."

TÜİK verilerine göre 2017'nin birinci çeyreğinde Türkiye'nin beklenenin üzerinde, yüzde 5 oranında büyüdüğüne işaret eden Gül, 2016'da büyümenin yüzde 2,9 olarak gerçekleştiğini, bu senenin ilk çeyreğindeki bu oranınsa ülke adına memnuniyet ve gelecek adına da umut verici olduğunu aktardı.

Gül, şunları kaydetti:

"Bu büyüme rakamı, yıl bazında büyüme rakamlarının daha iyi olacağının göstergesidir. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesidir. Ülkemiz 2016 yılı içerisinde içeriden ve dışarıdan birçok farklı sorunla yüz yüze kaldı. Aynı hedefe yönelik olup, aynı tezgahların ürünü olan, FETÖ-PDY'nin yaptığı ihanetlere, bölücü terör örgütü PKK'nin gerçekleştirdiği alçak eylemlere, barış dini İslam'ı terörle bir araya getirmeye çalışan DEAŞ'ın faaliyetlerine karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizin yanında, milletimizin refah ve yaşam kalitesinin arttırılması, yatırım imkanlarının kolaylaştırılması noktasında gerekli tüm çalışmalar yapılıyor."

İhracatçıların işlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara dikkati çeken Gül, ileriki dönemde daha da istikrara kavuşmuş bir ekonominin büyük bir parçası, aktörü olarak Gaziantep'in 2017 yılında ve devamında bu performansını artırarak sürdüreceğine inandığını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :